FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

D7000 czy D300S

<< < (2/4) > >>

kichu:
brovarsky - to o czym piszesz w pkt 2 to jest problem przede wszystkim malego bufora (ile moze zrobic zdjec w serii zanim zacznie zapisywac na karte)

w d300s bufor oscyluje w granice 20 zdjec, w d7000 polowa tego jesli dobrze pamietam

na ta chwile maksymalna predkosc zapisu na karte przy d7000 i d300s nawet przy b. szybkich karta jest na tyle wolna ze nie nadgoni bufora (obie puszki
nie wykorzystuja maksymalnej szybkosci obecnych kart) - to dopiero od d800/d4 - uzycie szybkie karty da Ci moze z 2 klatki wiecej - bo tyle wiecej ta
karta zdazy zapsiac przez czas potrzebny na zapchanie bufora

w kwesti czy lepiej cf+sd czy 2xsd to ile osob tylko opinii - u mnie focac na 2 puszki (d3s+d300s) standardem jest CF a w slocie SD mam jedna karte (16gb)
ktora sluzyc tylko jako "bufor" miedzy zmianami CFek w D300s (moge dobic karte do konca pojemnosci, a nie zastanawiac sie czy juz zmieniac bo pozniej
nie zdaze itp itd. i spokojnie zmienic ja kiedy nic sie nie dzieje)

z kolei gdy ktos ma D300s + D90 no to sila rzeczy priorytetem dla niego moga byc SD-ki

brovarsky:

--- Cytat: kichu w Kwiecień 10, 2012, 09:41:20 am ---(...)
w d300s bufor oscyluje w granice 20 zdjec, w d7000 polowa tego jesli dobrze pamietam
(...)

--- Koniec cytatu ---
Wszystko się zgadza, koło 9-10 zdjęcia zaczyna się dusić

wilk:
ZK i ZU
jeżeli chcesz od nowa puszkę to jednak D300s,
Amon a jaką masz kompresję plików NEF ustawioną w D300s?

upadek:
i może masz w d300s 14bit ustawione

Amon:
No właśnie nie o to chodzi, bo to też sprawdzałem, są te same ustawienia, te same zdjęcia itp - ćwiczyłem to już wiele razy i tak chyba jest po prostu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej