FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

D7000 czy D300S

<< < (3/4) > >>

larky:
D90 używałem jako backupu na jakimś weselisku, D7000 macałem jak kolega kupił. Moja opinia jest skrzywiona przez to, że jestem posiadaczem D300 i oprócz wspomnianych wyżej różnic dodam tylko, że mnie najbardziej boli w tych puszkach brak przycisków odpowiedzialnych za szybką zmianę ustawień ISO,WB i trybu autofokusa bo jakoś w D7000 to rozwiązanie z wciskanym przyciskiem i pokrętłem zamiast dźwigienki nie przypadło mi do gustu.

brovarsky:
Larky, to wszystko jest kwestią przyzwyczajenia, aczkolwiek może mieć jakiś tam wpływ na pracę, na jej szybkość.

volt:

--- Cytat: larky w Kwiecień 10, 2012, 11:22:06 am ---D90 używałem jako backupu na jakimś weselisku, D7000 macałem jak kolega kupił. Moja opinia jest skrzywiona przez to, że jestem posiadaczem D300 i oprócz wspomnianych wyżej różnic dodam tylko, że mnie najbardziej boli w tych puszkach brak przycisków odpowiedzialnych za szybką zmianę ustawień ISO,WB i trybu autofokusa bo jakoś w D7000 to rozwiązanie z wciskanym przyciskiem i pokrętłem zamiast dźwigienki nie przypadło mi do gustu.

--- Koniec cytatu ---

Kwestia przyzwyczajenia ;) Na dzień dzisiejszy operację 'przycisk + pokrętło' zrobię szybciej niż zdążysz powiedzieć 'volt' :P

kichu:
nie jak masz dlugie tele w lapie... chyba ze sobie wackiem obiektyw przytrzymasz :)

jest to jedna podstawowa wada nowego rozwiazania - i akurat dla nas dosc istotna :) tak samo maja teraz d4/d800 i pewnie beda mialy nastepne puszki

brovarsky:

--- Cytat: kichu w Kwiecień 10, 2012, 12:25:08 pm --- chyba ze sobie wackiem obiektyw przytrzymasz :)

--- Koniec cytatu ---
hehehehehe restart systemu  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej