ZDJĘCIA INNE > Przyroda
Moje testy TC-20E III + 70-200/2,8
wilk:
--- Cytat: upadek w Marzec 05, 2012, 11:21:52 am ---jak dobrze sobie przypominam to chyba Dyziek kiedyś focił tym obiektywem
--- Koniec cytatu ---
tylko dyziek focił starą wersją bez OS.
golden:
--- Cytat: hesja w Marzec 05, 2012, 11:36:57 am ---ludziska - wczesniej czy pozniej dojdziecie do wniosku, ktory mi nie raz spedza sen z oczu ze....
ze zestaw foto: aparat+ obiektyw ma ZAWSZE jakies ograniczenia :(
Nawet nie Wiecie jak czesto przezylem rozczarowanie ze uzylem 500-tki a nie 70-300 czy odwrotnie :/
--- Koniec cytatu ---
Sławek ale nie chodzi tutaj o ograniczenia typu dobór szkieł pod konkretny motyw zdjęciowy
chodzi głównie o typowo techniczne zagadnienie konkretnego zestawu a nie o aspekty czysto arthystyczne :D
zresztą moje zdjęcia z tego konkretnego dnia wykonane tytułowym zestawem prosiłem o głównie oceną
właśnie pod względem technicznym a nie artystycznym ;D to były moje pierwsze testy
pozdrawiam
hesja:
mi tez nie chodzilo TYLKO o dobor obiektywu :)
w drugiej czesci traktowalem o jakosci szkiel/zestawow
Marco:
podczas istotnych foceń mam na szelkach dwie puszki
Jedna z 70-200 VRII + TC20 III,drugą z 24-70 ulb 70-300 ew 50tke sigmy 1.4
Mówiąc szczerze,70-300 najmniej mi leży /nie mówie wyłącznie o foto statków powietrznych/
Przemiennie uzywam z D300s oraz D3
Jakiść obrazu z TC jest zauważalnie gorsza,więc rozmyślam o czymś w zakresie 400-600 ze stałym z uwagi
na moją ułemność w obróbce
To tyle z rekolekcji wielkoprzedsezonowych ...... :)
seba:
--- Cytat: hesja w Marzec 05, 2012, 11:36:57 am ---ludziska - wczesniej czy pozniej dojdziecie do wniosku, ktory mi nie raz spedza sen z oczu ze....
ze zestaw foto: aparat+ obiektyw ma ZAWSZE jakies ograniczenia :(
Nawet nie Wiecie jak czesto przezylem rozczarowanie ze uzylem 500-tki a nie 70-300 czy odwrotnie :/
Nie raz jestem total wkurwiony ale zawsze jest cos za cos
patrz ostatnie epmm - totalnie popierdolilem dobor szkiel do danych chwil
a jak juz pasowalo to spieprzylem ustawienia :/
Tak juz w naszej fotografii niestety jest
co innego modelling czy inne takie kfjatki, kamyczki itd. Masz czas na przemyslenie tematu, uzycie tego czy owego szkla, poprawe, zmiane parametrow i takie tam...
u nas lipa...
500mm zajebiste szklo niby a ile razy patrze w ten wyswietlacz i nie wierze jaki syf na focie
po jego zakupie kilak miesiecy jezdzilem po Nikonie by mi go skalibrowali bo to niemozliwe zeby byla taka zla jakosc...
pozniej juz bylo lepiej - w sensie nauczylem sie z tym zyc i wiem ze czasem zyleta czasem syf...
podobnie te zestawy o ktorych piszecie - raz zrobia mega fote a raz nie dadza rady
zalezy to od 1000 czynnikow! parametry, pogoda, swiatlo, wilgotnosc, dobra reka, itd. itp.
Dlatego ja zawsze olewam akcje typu: sample, typu ktos zrobil super foty to zestaw jest ok a ktos zrobil slabe to jest do bani
Wszystkie wymienione powyzej zestawy moga zrobic zdjecie zycia i doslownie kazdy zestaw moze w najcudowniejszej chwili nie dac rady...
ot co
--- Koniec cytatu ---
Lubię to !
Nawigacja
Idź do wersji pełnej