ZDJĘCIA INNE > Przyroda

Moje testy TC-20E III + 70-200/2,8

<< < (3/4) > >>

golden:
Szkiełko to tylko 70-200 VR I  - niestety nowszej wersji nie mam  >:(
może i byłoby ciut lepiej ale chyba nie na tyle aby pozbywać się tego szkiełka

Faktem jest że to co pisze Hesja to ciężko dostrzec jakieś braki przy tej skali zdjęć zamieszczanych
w internecie i właśnie tylko 100 % daje jakieś pojecie i możliwość porównywania
Ja niestety porównuje ten zestaw do zestawu jakim dysponowałem w Axalp oraz w Radomiu
czyli Nikkor 600mm kontra 70-200/2,8 + TC-20E III no i co tu dużo pisać przy dużych powiększeniach  - wiadomo że mój nowy nabytek
wypada blado i pozostaje mi tylko przyzwyczaić się do nowych standardów jakościowych  ;D
Oczywiście nie oczekiwałem że będzie lepiej czy tak samo  ;D  ale ogólnie uważam że jest dobrze i Wasze opinie też mi to potwierdzają.

--- Cytat: upadek w Marzec 05, 2012, 09:28:01 am ---całkiem OK to wygląda :)
ciekawy jestem jak będzie w pochmurny dzień
jakość już może znacznie polecieć  :(

--- Koniec cytatu ---
w pochmurny dzień może być tylko lepiej bo nie będzie takich kontrastów
także jak tylko zdąży AF to nie widzę problemów
Ten zestaw już testowałem /dzięki uprzejmości Tadzia/ w Malborku
i pomimo ze było pochmurno nie zauważyłem jakiś strat jakościowych z powodu chmur  ;D
zresztą do zdjęć zawsze wolę brak słońca i ostrego światła

i przymykałem do f6.3  ale będę się starał jeszcze bardziej przymykać także dzięki za rady

pozdrawiam

larky:
Ja muszę stwierdzić z przykrością,  że ten zestaw mnie rozczarowuje. Kombinuję nad jakąś alternatywą obecnie. Mocno się zastanawiam nad Sigmą 120-300 2.8 OS z TC 1.4 tylko jak na razie oprócz zachwytów i paru ptaszków (żywych) nie widziałem nic konkretnego robionego tym zestawem w naszej dziedzinie.

Złoty:
Larky, to jest podstawowy zestaw Tomaszka, a jego foty są żyleta...
Może trafiłeś taki egzemplarz?
 :(

upadek:
jak dobrze sobie przypominam to chyba Dyziek kiedyś focił tym obiektywem
ja kiedyś miałem 100-300 f/4 sigmy i jak samo szkło było super to po podpięciu 1,4 sigmy
wychodziła z tego lipa  :(

hesja:
ludziska - wczesniej czy pozniej dojdziecie do wniosku, ktory mi nie raz spedza sen z oczu ze....
ze zestaw foto: aparat+ obiektyw ma ZAWSZE jakies ograniczenia :(

Nawet nie Wiecie jak czesto przezylem rozczarowanie ze uzylem 500-tki a nie 70-300 czy odwrotnie :/
Nie raz jestem total wkurwiony ale zawsze jest cos za cos
patrz ostatnie epmm - totalnie popierdolilem dobor szkiel do danych chwil
a jak juz pasowalo to spieprzylem ustawienia :/

Tak juz w naszej fotografii niestety jest
co innego modelling czy inne takie kfjatki, kamyczki itd. Masz czas na przemyslenie tematu, uzycie tego czy owego szkla, poprawe, zmiane parametrow i takie tam...

u nas lipa...

500mm zajebiste szklo niby a ile razy patrze w ten wyswietlacz i nie wierze jaki syf na focie
po jego zakupie kilak miesiecy jezdzilem po Nikonie by mi go skalibrowali bo to niemozliwe zeby byla taka zla jakosc...
pozniej juz bylo lepiej - w sensie nauczylem sie z tym zyc i wiem ze czasem zyleta czasem syf...

podobnie te zestawy o ktorych piszecie - raz zrobia mega fote a raz nie dadza rady
zalezy to od 1000 czynnikow! parametry, pogoda, swiatlo, wilgotnosc, dobra reka, itd. itp.

Dlatego ja zawsze olewam akcje typu: sample, typu ktos zrobil super foty to zestaw jest ok a ktos zrobil slabe to jest do bani
Wszystkie wymienione powyzej zestawy moga zrobic zdjecie zycia i doslownie kazdy zestaw moze w najcudowniejszej chwili nie dac rady...

ot co

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej