Ja też nie mam nic przeciwko komputerom. Świat się zmienia i oczekiwania nasze w stosunku do obrazu filmowego , tez rosną.
Jednak niektóre mega produkcje kina z za oceanu, mnie osłabiają.
Uważam, że należy zachowywać pewien dystans pomiędzy rzeczywistością a fikcja filmową i mocno rozgraniczyć komiks od zinterpretowanej prawdy historycznej.
Ot wspomniany"Red Tails" i jego jeden z trailerów gdzie facet robi takie manewry na Mustangu jakich świat nie widział.
I te zakończenia o których pisałem, no tak na szybko " Armagedon ", osłabienie.
Lubię oglądać takie kino ale nie lubię niepoprawnego patosu, i tego nie ukrywam.
Co do naszej produkcji, to mam swoje zdanie i je przedstawiam,
Upoważnia mnie do tego fakt, że od dawna nie widziałem dobrego polskiego filmu, albo inaczej, jak był dobry to był dołujący.
I zdania o podejściu do gry niektórych aktorów , również nie zmienię.
Czy ich obraziłem, no......... z resztą napisałem słowo przepraszam i nie świadczy to wcale o mnie.
A jeśli chodzi o 303, bardzo bym chciał by ten film się udał.
Kamiński nie przyjedzie, to raczej pewne ale jest u nas wielu utalentowanych operatorów i dali by radę, problem leży w dobrym scenariuszu , reżyserze i przede
wszystkim pieniądzach. I to może być poważny problem, który może rozłożyć i pogrążyć cały projekt.
J na tym kończę.
Każdy ma swoje upodobania, oczekiwania i każdy ma inne wyobrażenie o tym jaki film może powstać, jeśli powstanie.
Ale po to mamy forum by wyrażać swoje opinie, czyż nie ?