FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Oficjalnie jest..............D800

<< < (19/22) > >>

kichu:
dobra dobra :)

ale faktem jest, ze troche sie tych 4 fps obawiam - chyba sobie wbije w d300s ograniczenie 4 fps w trybie CL i zobacze jak to w praktyce wyglada
bo ze obrazek z d800 bedzie wymiatal to nie ulega

hesja:
ja na razie sprawdzam ceny...
ale jak mam kupic to tylko w lipcu zeby mnie vat nie zjadł :/

4 klatki to mało ale trzeba liczyc na szczescie przy oderwaniach, mijankach, panoramixach i tyle
nie ma D400 i pewnie jeszcze czas jakis nie bedzie (a wiem ze bedzie na pewno!)
to trza cos wymyslec innego

opcja D800 + D400 to mysle sobie, ze dobry zestaw na sezon 2013

D800 znakomicie tez sie przyda do kazdej innej fotografii

kichu:
racja

jak focilem teraz d3x to przy 5 fps mi momenty uciekaly, przy 7 bylo calkiem najs (jak sie cos kotlowalo)

w d800 byloby 4fps przy pelnej klacie, 6fps w DX - ale jest jeszcze crop 1.2x (ktory niewiele ucina z pelnej - bo daje fotke 25mpix)
a dostajemy klatke szybkosci ekstra - 5fps - zawsze jakas opcja do wykorzystania - jak akcja jest dalej to warto sie przelaczyc
na ktoregos cropa, bo raz zyskamy na predkosci, dwa nie zapisujemy na karcie fragmentu kadru ktory i tak wywalimy przy cropowaniu w kompie

i jeszcze kolejnym aspektem tej zabawy moze byc koniecznosc pozegnania 70-300VR - moze juz przy tych mpix nie dac rady
bo jesli D400 dostalby 24mpix to wymagalby od szkiel jeszcze wiecej niz D800 (matryca 24mpix w DX to jest  takie upakowanie pikseli jakby FX mial okolo 52 mpix)

prawda taka, ze trzebaby wziac puche w lape i przetestowac chociaz w jakiejs bazie czy cos

upadek:
ale  jak wychodzi 20 to ja bym już bardziej myślał o D4 wystarczy dokupić jeden aku i spoko
znika problem szybkości kl/s i zapchanego bufora :)

kichu:
ale upadly chodzi o to, ze d3x (i d800 tez tylko ciut wolneij) daje jakby 2 puchy w 1 - czyli komfortowa prace z 500 w cropie (odpowiednik 750mm) ze spora iloscia mpix
i mozliwosc poszerzenia kata widzenie jak akcja jest blisko

przy d4 te 6-7 mpix w cropie ciut malawo (reszta zalet bezapelacyjna)

pokaze Ci po poludniu kilka nefow :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej