FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Oficjalnie jest..............D800
hesja:
--- Cytat: Silvver w Kwiecień 19, 2012, 01:20:45 pm ---Odświeżając wątek, to ile osób tu z forum realnie rozważa zakup D800 do fot lotniczych ?
--- Koniec cytatu ---
Po ostatnich, dość rewolucyjnych dla mnie doswiadczeniach..... JA :)
kichu:
No to witam w klubie. Swoją droga jak już jakiś czas temu gadalem że D3x to najlepsza pucha DX w Nikonie to się niektórzy w czoło pukali :-)
hesja:
to ja witam :P
bo Ty fociles D3X-em w Moskwie a dopiero teraz masz "przebudzenie" :P
kichu:
no tak tak - zreszta focilem juz kiedystam w EPKS - i zawsze mi sie podobalo - tylko widzialem w tym rozwiazaniu tylko jeden problem - $$$
tak jak kiedys z D3x tak teraz zakup D800 kompleksowo tez do tanich nie nalezy - bo sama pucha owszem tansza ale do tego grip (1500) -
ze dwie nowe duze baterie co w D4 po 500 sztuka - nowa ladowarka od duzych baterii (z 500-1000 jak nic) - do tego komplet nowych kart
pamieci (32gb trzeba traktowac jak 16GB obecnie i to te szybsze tez pewnie ze 3-4 stowy sztuka) - i pewnie w kompie musialbym dyski tez
wymienic bo te 2 tera na zdjecia co mam to sie jakos szybko skonczy - nef 14 bit lossless compressed to z tego co w manualy patrzylem
40-50mb na sztuke :)
takze 20kPLN jak nic kompleksowo na caly ten interes
i ten aspekt studzi
hesja:
--- Cytat: kichu w Lipiec 11, 2012, 12:08:15 pm ---zawsze widzialem w tym rozwiazaniu tylko jeden problem - $$$
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: kichu w Luty 07, 2012, 09:33:48 am ---...dla nas - foto loto - za wolny...
...natomiast ogolnie poza dziedzinami wymagajacymi takiej szybkosci jak u nas - jest imho bajka...
--- Koniec cytatu ---
eee :) widziales inny problem, z tego co pisales wczesniej a tu cytuje tylko z jednego posta
i z tego co z Toba rozmawiam a Wiesz ze baaardzo czesto gadamy
to na bank wiem, ze sie teraz dopiero w temacie D800 przebudziles
wiec nie fikaj ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej