FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Fotoksiążka - album
Dyziek:
Ja osobiście polecam opcję kicha albo u nas chłopaków z KD Albumy ->http://kdalbumy.pl/ których poziom jest bardzo podobny nawet czasami lepszy:)
nurek:
Trafiłem wczoraj na KD z koniarzy. Czekam na akceptację, żeby móc zobaczyć cennik.
kichu:
przetestowalem blurb.com i zlozylem sobie 120 stronicowym albumik
jakosciowo jest bardzo dobrze, zamowilem sobie twarda okladke (jest jeszcze opcja na miekka oraz dust jacket czyli okladka z jakiegos materialu + koszulka jak na ksiazkach z ksiegarni)
5 rodzajow papieru do wyboru - standard, premium w wersji matowej i lekko blyszczace oraz dwa z serii pro jeden powlekany z gramatura 190 costam, drugi niepowlekany z gramatura 140 costam (tych jednostek)
duzo ciekawych jakosciowo dobrych opcji wykonaczenia ksiazki - http://www.blurb.com/proline
drukuja na maszynach hp indigo - wszedzie w necie uzywaja do tego rodzaju druku pojecia digital offset i pisza ze lepiej to juz tylko klasyczny offset - to jest druk w cmyku 4 kolorowy
wykonanie generanie moim zdaniem bardzo dobrze - jesli chodzi wiernosc kolorystyczna to niedawno kalibrowalem swoj monitorek na kalibratorem na wypasie zgodnie z jakimis tam wzorcami (jasnosc 120ccd,
ustawiony punkt bieli pod ta jasnosc itp itd.) i generalnie to co widze na ekranie dostalem na wydruku (takze w kwestii janosci z ta minimalna roznica ze papier nie swieci oczywiscie), jedyny babol to ze nie wszedzie
foty poodstrzylem pod druk (ale to moja wina)
firma daje profil kolorystyczny maszyny i zdjecia z keranu po zalaczeniu soft profingu korygowalem tak zeby na profilu maszyny wygladaly ok - i wyszlo to naprawde fajnie
oczywiscie nie znam sie na skladzie itp. itd. wiec cala ta robota to tak for fun na wlasny uzytek - albumik zlozylem w 4 dni w sofcie ktory firma udostepnia
cena za ta przyjemnosc 70 euro - na najlepszym papierze z pro line wykoczeniem itp itd z przesylka kurierem ups (od zlozenia zamowienia czekalem ok tygodnia)
oczywiscie da sie tez taniej - jak ktos nie bedzie szalal z opcjami
generalnie jestem bardzij niz zadowolony, fajnie sie cos takiego trzyma w lapie - czuje sie ze to ksiazka, a nie drukowany kiczowato fotoalbum (w sensie tego co dostajemy czesto z labow)
no i samemu grzebiac w skladzie szybko czlowiek widzi gdzie daje d...y, teraz polowe rzeczy bym zrobil inaczej
generalnie polecam :) fajna zabawa :)
ponizej troche foteczek
hesja:
MOJE ZDJĘCIA!!!!
:P
/joke/
baaardzo ladnie to wyglada :)
Spad:
Bardzo ładnie to wygląda. Kiedy będziesz rozdawał z autografami? 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej