Andrzeju,
technicznie set wymiata, zarówno pod względem czasów na śmiglakach, jak i obróbki
ale kadrowo - do poprawki, jak miałbym okreslić dwoma słowami całość, to tak "po spottersku" (oczywiście nie wszystkie foty), a że diabeł tkwi w szczegółach, więc:
1. moment fajny, ale kadr - do połowy pełny, brakuje czegoś z lewej, więc może przesunąć wszytsko w tym kierunku, a w mocnym LG dać kabinę z pilotem
2. tu jest pięknie, a do pełni szczęścia zabrakło sniegu pod maszyną, żeby ja wyróżnić z tła
3. piekne światełko, ale maszyna IMO za blisko krawędzi
4. wiem że nie lubisz kwadratów, ale tu aż się prosi, poza tym obróbkowo mi nie halo, bo od PG do lini maszyny jest zdecydowanie ciemniej na niebie, i widać jakieś niedokładne maskowanie, z lewej też jakiś ciemnijeszy pasek jest - może tak było ale nieładnie to wygląda
5. tu akurat ta centralność nawet pasuje, zreszta już z kichem sobie popisaliście
6. za centralnie maszyna, przesunąłbym bardziej do lewej, a gazy wylotowe pieknie by poprowadziły wzrok
7. za centralnie, i do panoramy dla podkreślenia dynamiki
8. j.w. zamknąłbym w kwadrat, bo jakoś nie mogę dostrzec kulek, które ewentualnie dawały by argument prostokąta
9 - 13. super - podobają się
14. odsunąłbym prawą maszynę odo krawędzi, poza tym zajefajny cień na smugaczu
15. nieostre maszyny
16. - 18 super, chociaż śmiglaczki zaczynają już "klekotać"