FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

szybkość kart CF

<< < (8/11) > >>

Skibek:

--- Cytat: kichu w Czerwiec 12, 2011, 12:48:11 pm ---Eskimos, a moze te 23 foty liczone sa przy 5 fps (czyli nominalne na D700 bez gripa), wtedy te 3-4 sek zanim dojedziesz do buforowych 17-stu starczy akurat zeby te 5-6 fot zrzucic z karty i dobic do okolic 23. Tak by to na oko wychodzilo.

--- Koniec cytatu ---
No... właśnie o to mnie chodziło.

Jest jeszcze jedna możliwość. Przełącz sobie na cropa i wtedy pewnie Ci się bufor zwiększy ;) Może dlatego mają większy bufor (bo mniejsze zdjęcie) ;)))
Albo może mają w JPG ustawione :P

kichu:
Skibas, ale te 23 zdjecia w serii to podaja w instrukcji, wiec ja stawiam, ze podaja je dla 5 fps po prostu

Eskimos:
Moze macie racje, tylko co to za postep technologiczny skoro w D200 bylo 21 zdjec w buforze, bez kombinowania z predkoscia czy jpg/raw. troche siara  ;)

Skibek:

--- Cytat: Eskimos w Czerwiec 12, 2011, 08:53:11 pm ---Moze macie racje, tylko co to za postep technologiczny skoro w D200 bylo 21 zdjec w buforze, bez kombinowania z predkoscia czy jpg/raw. troche siara  ;)

--- Koniec cytatu ---
No taki, że D700 różni się od D200 tym, że droższe czyszczenie matrycy jest ;)
A tak serio to D200 małą matrysie ma i jeszcze CCD, więc szybciej ją "obrabia" procek i zdjęcia transportuje jakoś sprawniej. D200 też chyba ma 5fps, a D700 chyba 6fps (ale nie jestem pewien).
D200 bufet mniejszy, ale i mniejsze pliki. No nie wiem... Może D200 był po prostu lepszy ;))))

Ty lepiej nie płacz, bo jakbyś miał FuFu S5 Pro to byś zobaczyć co to szybkość (a raczej wolność) ;)

Eskimos:
Jakby nie patrzyl to jest kilka lat roznicy miedzy nimi i oba sa z tego samego przedzialu semipro wiec D700 powinien miec chociaz te 21 klatek z pelna predkoscia, tym bardziej ze 8kl/s z gripem to nie jest jakas sztuczka firm trzecich tylko robota Nikona a i grip nie wyszedl dwa lata po premierze.

Mialem D100 (3kl/s, 6 bufer), wiem co to wolnosc  ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej