FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

szybkość kart CF

<< < (9/11) > >>

kichu:
Grzesiu tego juz nie przeskoczysz, choc argumentacje masz sluszna. Patrzac historycznie to Nikon sam po czesci przyznal, ze bufor we flagowych puszkach byl za maly (vide oferowane platne rozszerzenie pojemnosci bufora w D3, ktora pojawilo sie po jakims czasie obecnosci puchy na rynku). I byla to jedna z rzeczy, ktora poprawiono w D3s. D700 jako nizej pozycjonowany model musial sie wowczas obejsc smakiem.

Eskimos:
Dal tylka i to calkiem niezle, pdk-1 kosztuje niemalo i fakt daje te 8 kl/s ale zmniejszenie bufora z takim zestawem to juz lekka kpina  :-\

kichu:
ale nie kumam Twojego toku myslenia, bufor sie nie zmniejsza z pdk czy bez jest taki sam

tylko przy 8fps szybciej sie konczy

Eskimos:
Fizycznie bufor sie nie zmniejsza (chyba) wlasnie z tym pdk-szybciej sie konczy, oficjalnie powiem ze dla mnie to porazka bo przyzwyczajony jestem ze jak pisalo w instrukcji F4E= 5,7kl/s to tyle robil bez sciemy ze 250 jest dluga ciezka i motor nie da rady, D100 wg instrukcji predkosc i bufer, D200 to samo a D700 suprise, tym bardziej ze nie slyszalem zeby np ktos o D300 wspominal a ta sama zasada obowiazuje, nie mowiac juz o jakiejs oficjalnej notce bo nie jestem jedynym ktory nad tym sie glowil.

Nie zebym narzekal bo uwielbiam ta puszke, ale no wlasnie, lyzka dziegciu potrafi spierdaczyc smak beczki miodu .

kichu:
to na pocieszenie powiem ze w d300s jest to samo - taki sam bufor - i da sie z tym zyc, trzeba tylko pilnowac ilosc klatek w serii

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej