Grzesiu ,świetne zdjęcia
a moja żona ciągnie mnie do Norwegii w podróż ..... poślubną
a miał być tylko Paryż i skłaniam się za Norwegią widząc Twoje zdjęcia
pozdrawiam
dobra Eskimos, zainspirowales mnie (w szczegolnosci 2,5,9) - naszła mnie chęc na Norwegie, trza bedzie jakis plan opracowac
Jak juz sie zdecydujecie to omijajcie z daleka poludniowo-wschodnia czesc, plaska patelnia z gorkami max 600m w ogole nie przypominajaca Norwegii tak jak ludzie sobie wyobrazaja a to cos co szumnie nazywa sie Oslofiord to jakas dwumetrowej wysokosci kpina
Tylko zachodnia czesc z prawdziwymi fiordam i parkiem Jotunheimen albo polnoc. Klopot moze byc tylko z pogoda, na zachodzie deszcz pada dosc czesto a na polnocy wieje "czasami" dosc mocno
Dziewiatka bym sie nie sugerowal, zima na polnocy to taka zabawa dla hardkorow albo juz pod konkrente zdjecia bo niestety "dzien" ktorego nie ma w najlepszym wypadku trwa 3-4 godziny i wyglada tak
10
a w 75% wyglada tak i o zdjeciach mozna zapomniec bo wiatr przewraca statyw
11
a zeby wyjsc z chalupy wiosna to trzeba sie namachac lopata
12
Jednak zima ma swoj urok i jak dowali kolo -30, wiatr sie uspokoi i znikna chmury to znajdzie sie kilka rzeczy dla ktorych warto bylo przyjechac np.
13
albo
mala uwaga- dwójka leci wyraznie w prawo
piekne widoki
Ano leci, zdjecie stare a nie zauwazylem wczesniej
p.s za rok jest 70 rocznica 334 skrzydla z Bodø, 75 rocznica Avinor 100 lecie sil powietrznych o ile w Norwegii pokazy lotnicze sa delikatnie mowiac "cienkie" to takie okazje potrafia calkiem niezle zorganizowac, bedzie airshow za kolem podbiegunowym a ekipe szykuja mocna, zwlaszcza z rosyjskiej strony. Na 50 lecie RNoAF dali niezle czadu (nie ma na filmie ale w pierwszy dzien byl pokaz katapultowania sie z f-16 )
wiec moze wybierzecie sie do mnie wieksza grupa