Głównie albumowo

, trochę reportażowo, ale że głównie o zwierzakach to tu

Loro Park na Teneryfie to jedna z większych atrakcji i jeden z głównych punktów w planach wycieczkowych większości turystów, ...... a ja po wizycie też mogę polecić odwiedziny w tym miejscu.
Jest to coś pośredniego pomiędzy zoo a parkiem rozrywki, ponieważ oglądamy tam zwierzęta w niewoli, ale w zdecydowanie innych warunkach niż w typowym zoo, jak i dochodzą do tego pokazy tresury.
Aby nie przynudzać skupię się na tych bardziej ciekawych.
I. Pingwinarium, pierwsza z ciekawostek - na terenie o powierzchni dużej hali sportowej, znajduje się wyspa otoczona morską wodą, a aby pingwiny się nie przegrzały z sufitu cały czas sypie sztuczny śnieg.
1.

2. Epoka lodowcowa

II. Delfinarium, chyba najbardziej efektowne - największym zaskoczeniem było dla mnie to, że nie była to zwykła tresura, gdzie delfiny tylko skaczą, to był cały spektakl z profi choreografią, z pełną synchronizacją pod muzykę itd, niestety zdjęcie tego nie oddają
3.

4.

5.

III. fokarium - podobnie jak u delfinów, super show, prawie ze teatr z udziałem zwierzaków wykazujących niemałe zdolności aktorskie.
6.

7.

IV. Basen z orkami i ... oczywiście też pokaz tresury
8.

V. Ptaszarnia, zbudowali olbrzymia wolierę, do której można było wejść przez podwójne drzwi, będąc w środku praktycznie spacerowało się wśród ptactwa, były pobudowane również kładki pomiędzy drzewami, aby móc zobaczyć gatunki żyjące i latające ciut wyżej.
9.

10.

VI. Cała reszta .... inną rzeczą która mnie zaskoczyła to to, iż wybiegi dla zwierzaków były naprawdę ogromne a zwierzęta od ludzi nie były odgrodzone kratami tylko wielkimi szybami
11.

12.