ZDJĘCIA INNE > Reportaż

Dzieci z Masai Mara

<< < (2/4) > >>

Rzepka:
Nima lekko  :-\

Klakier:
nie dla mnie takie klimaty, serce z bolu peka. Foty dobrze oddaja "urode" afryki.

P.S
Czy po takiej "wycieczce" nie snia sie koszmary? Czy przykre obrazy powracaja ciemna noca? Ciekawi mnie to

kichu:
swietne zdjecia

Amon:

--- Cytat: Klakier w Kwiecień 10, 2011, 09:32:17 pm ---Czy po takiej "wycieczce" nie snia sie koszmary? Czy przykre obrazy powracaja ciemna noca? Ciekawi mnie to

--- Koniec cytatu ---

Powiem tak: Ci ludzie są 1000 razy szczęśliwsi od nas. Dzieci masajskie z tych wiosek, jeśli już uda im się trafić do jakiejś szkoły stają się prymusami, obecnie rozwijające się sfery wyższe - lekarze, prawnicy etc to właśnie takie dzieci masajskie. Deklasują w szkołach i na uniwersytetach dzieci z bogatych, większych miast typu Nairobi.
To jest niezrozumiały dla mnie fenomen krajów egzotycznych: bieda połączona ze szczęściem - spędzając czas z takimi ludźmi można naładować sobie niesamowicie akumulatory, zmienia się mocno podejście do życia. Świetna dawka pokory do życia.

volt:
Zawsze powtarzałem, że każdemu polakowi przydałby się 3-miesięczny pobyt w KRLD. Potem do końca życia całowałby polską ziemię.
Po tych zdjęciach dochodzę do wniosku, że KRLD nie jest jedynym takim miejscem... Fakt, ściska w żołądku z bólu i żalu, ale te dzieciaki nie znają innego świata. Są szczęśliwe.

Fotki świetne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej