FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Pytanie do Canonierów

<< < (2/2)

Acroluc:
Ja bym jednak mimo wszystko szukał czegoś z serii dwucyfrowej (40D, 50D, niedawno wyszedł 60D ale to raczej  nie jest kontynuator tylko raczej coś między XXD a XXXD). Trzycyfrowe (450, 500 itd) jak dla mnie maja jednak dość okrojoną funkcjonalność, chociaż do krajobrazu chyba w zupełności wystarczą. Z rzeczy, które mi przeszkadzają w serii trzycyfrowej to skok ISO co 1EV (100, 200, 400 itd), brak górnego wyświetlacza, niska fps no i małe rozmiary...:)
Z tego co wymieniłeś, to szukałbym mało przechodzonej 40D. 50 podobno bardziej szumi na wyższym ISO i ogólnie gorzej się zachowuje przy słabym oświetleniu. 60D podobno mniej szumi, no ale to nowość. Jak ma kasę i koniecznie chce nowe, no to może 60D ale dużo drożej wyjdzie.
Teraz pojawiły się też nowe 600D i 1100D, więc ceny starszych modeli powinny spaść.
Testy na dpreview:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/

a co do obiektywów, no to rewelacja to nie jest ale zakładam, że z ich powodu wybór padł na Canona, bo inaczej już dawno byś gościa na Nikoniarza przekabacił...:D
no i do krajobrazu to 28 x 1,6 za szeroko nie będzie.

Head_DNB:
Focę 40D nie narzekam. Kolega ma 50D nie widzę jakiś kolosalnych różnic.  50 wyciąga więcej na droższych szkłach.
Gdybym miał wybrać to 50D dlaczego , raz ergonomia w łapie dobrze leży chyba że ma małe dłonie. Zasadnicze pytanie matryca szumy iso co chcemy robić. Parę razy w życiu użyłem iso 1600 do zdjęć. Więc jakby temat taki wyimaginowany. 50tka jednak szybsza chyba troszkę w zdjęciach seryjnych no i Af . Brałbym 50D. póki jeszcze są do dostania ..... Canon ostatnio coś spier****** z tymi nowościami :) w 500 masz ta samą matryce co w 50D o ile dobrze kojarzę tylko funkcje okrojone.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej