ZDJĘCIA LOTNICZE > Znalazłem w sieci super zdjęcie!
Węgierski Fulcrum
Acroluc:
--- Cytat: nurek w Styczeń 24, 2011, 04:36:48 pm ---Nie, wszystkie są w jednym kawałku.
Najgorsze co im się przytrafiło to lądowanie bez jednej goleni.
--- Koniec cytatu ---
No to zgłupiałem, bo przez 20 lat byłem przekonany o rozbiciu jednego 29-tego. Już myślałem, że coś mi pamięć szwankuje ale jednak jeszcze nie jest ze mną tak źle, bo znalazłem taką informację:
"Skrzydlata Polska nr 28/90 z 15.07.1990 na str. 2 w rubryce Z lotu po kraju / Wojsko: 21 czerwca br. w rejonie Kargowej (woj. zielonogórskie) (...) wystąpiła awaria samolotu MiG-29 będącego na wyposażeniu polskiego lotnictwa wojskowego. Pilot opuścił samolot za pomocą fotela wyrzucanego. MiG-29 zderzył się z ziemią (...)"
czuję się więc usprawiedliwiony...:)
a prasa kłamie...:D
Procik:
--- Cytat: Maciekross w Styczeń 24, 2011, 10:05:48 am ---
Nie znam sie na tym i to sa tylko moje spekulacje , ze przy uderzeniu w ziemie z duża predkoscia (bo nie oszukujmy sie ze musial niezle zapindalac) , cala sila jest przelozona na wbicie sie w ziemie , i przy tym wytworzyla sie tak duza dziura , ze samolot 'prawie' nie ruszony . Nie wiem jak bylo wiec nie moge zaduzo gdybac i spekulowac :PP
--- Koniec cytatu ---
za dużo
hesja:
no i nam sie przytrafilo fotografowanie ladowania z 1 wylaczonym silnikiem MiG-29
a co do uderzenai w ziemie i inne takie
to tez wszystko od gleby zalezy - jak 21-wszy sie w les wbil to ponoc na 12 metrach byly szczatki
oczywiscie silnik mielil wszystko co bylo przed nim :(
generalnie prawie zawsze usterzenie zostaje - stad miejsce "czarnych" skrzynek
dlatego tak dziwi pasazer wbity w Pentagon...
Z niego nie zostalo NIC heh
kichu:
z drugiej strony obejrzyj sobie video tego f4 phantom crash test ktory sie w sciane wbija
z niego raczej tez nic nie zostalo
Maciekross:
--- Cytat: Procik w Styczeń 25, 2011, 05:13:49 pm ---
--- Cytat: Maciekross w Styczeń 24, 2011, 10:05:48 am ---
Nie znam sie na tym i to sa tylko moje spekulacje , ze przy uderzeniu w ziemie z duża predkoscia (bo nie oszukujmy sie ze musial niezle zapindalac) , cala sila jest przelozona na wbicie sie w ziemie , i przy tym wytworzyla sie tak duza dziura , ze samolot 'prawie' nie ruszony . Nie wiem jak bylo wiec nie moge zaduzo gdybac i spekulowac :PP
--- Koniec cytatu ---
za dużo
--- Koniec cytatu ---
8)
to jestesmy na rowno ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej