FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Jaki monitor?

<< < (5/9) > >>

kichu:
Jasnosc IMHO najlepiej wlasnie kolo 60 - na codzien do pracy, ew jak chcesz kaszki i inne weryfikowac, to na maxa. Generalnie custom, tylko w tym trybie mozesz kontrolowac wszystkie parametry monitora (znaczy zmieniac), pozostale to takie konsumenckie presety. Generalnie nie warte uwagi...  ewentualnie jak ktos duzo pisze to warto zapiac 'text' wtedy zamiast na bialo swieci na lekko zolto i to ze zjechana jasnoscia i mniej meczy oczy.

Jak bedziesz kalibrowal, to pamietaj zeby czujnik ambient dac na off.

Amon:
Ambient mam na off, ale pojawiło mi się parę jakiś nowych rzeczy dziwnych, które kazał mi poustawiać ;). Chyba jutro do tego wrócę :).

kichu:
tzn ? i czym kalibrujesz ?

Jamal:

--- Cytat: Robteek w Marzec 11, 2011, 09:28:04 pm ---Jamal  , "Załuj rudy, załuj "  :) ja mam w pracy EIZO i już za żadne skarby świata do grafiki nic innego nie postawię przed oczami.

--- Koniec cytatu ---

A to przekonwertuj sobie na CMYK te zdjęcia i powiedz czy nadal masz taką bajkę :) Teraz mam problem taki, że w domu Eizo, w pracy Apple - zdjęcia na każdym z nich wyglądają inaczej. Przy czym Eizo pokazuje więcej tego co jest w RGB, a Apple świetnie pokazuje co się wypieprzy w CMYK. Cholera, chyba trzeba będzie pracować w tandemie :D

Amon:

--- Cytat: kichu w Marzec 11, 2011, 10:16:54 pm ---tzn ? i czym kalibrujesz ?

--- Koniec cytatu ---

Kalibruję Spyder3 Pro. Normalna kalibracja przeszła i chyba jest całkiem ok. Ale spróbowałem wybrać full opcję w sofcie, tam się podaje, że monitor ma regulacje, jasności, kontrastu, rgb. I zaczął mi zadawać dziwne pytania (jakieś wykresy, słupki itp), a że już w nocy nic na oczy nie widziałem to się poddałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej