ZDJĘCIA LOTNICZE > Wysłane do RA

Volt - paczka

<< < (2/4) > >>

hesja:
uwazam ze szybko skoczysz w gore z OOC

bo kilka masz (MZ) cudnych!! typu 10 i 15
ale sporo pomyłek typu 5 czy 13

a co Cie podkusilo zeby kadrowac 11 tak w pionie i to do dołu??

w poziomie jest bardziej do zjedzenia
przekrec o 90st CCW

volt:

--- Cytat: hesja w Grudzień 15, 2010, 12:58:39 am ---uwazam ze szybko skoczysz w gore z OOC

bo kilka masz (MZ) cudnych!! typu 10 i 15
ale sporo pomyłek typu 5 czy 13

a co Cie podkusilo zeby kadrowac 11 tak w pionie i to do dołu??

w poziomie jest bardziej do zjedzenia
przekrec o 90st CCW

--- Koniec cytatu ---

Co do 11...wiesz...przywykłem do faktu, że wstawia się zdjęcia w takiej formie, w jakiej zostało ono zrobione. Nie jestem fanem przekręcania, cudowania z kadrami. Ograniczam się do przycięcia, wyostrzenia, poprawienia kontrastu. Wychodzę z założenia, że robieniem różnorakich jazd z kadrami zajmują się fotograficy na potrzeby reklam, marketingu itd. Założyłem sobie, że będę starał się wydębić z każdego kadru max, co można tylko wyciągnąć bez cudowania w programach. Ot taka czyściocha prosto z puchy, może z delikatną ingerencją w obróbce. W końcu chyba na tym forografia polega :)

kaczy:

--- Cytat: voltariel w Grudzień 15, 2010, 01:39:37 am ---Ot taka czyściocha prosto z puchy, może z delikatną ingerencją w obróbce. W końcu chyba na tym forografia polega :)
--- Koniec cytatu ---
Prosto z puchy... to są dobre parówki w sosie pomidorowym  ;D (chociaż lepiej je jednak nieco podgrzać).

volt:

--- Cytat: voltariel w Grudzień 15, 2010, 01:39:37 am ---Ot taka czyściocha prosto z puchy, może z delikatną ingerencją w obróbce.
--- Koniec cytatu ---

Tyle w temacie ;)
Choć mam i takie kadry prosto z puszki, że byś gacie z podłogi zbierał.

Amon:
voltariel - jeśli pełny kadr jest ok - to w ogóle super! ale jeśli trzeba trochę przyciąć, a poprawi to znacząco zdjęcie - to czemu nie? Przy statyce można się bawić w pełne kadry, ale gdy jest szybko i dynamicznie, ciężko jeżdżąc aparatem za samolotem jest jednocześnie:
- mieć go w pełnym, idealnym kadrze
- mieć wszystko ok z tłem

Chociaż zdarza się :). A że skoczysz szybko w górę w OOC to pewne :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej