FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
jaki komp
kichu:
Amon, jaki budzet przewidujesz, to cos moze doradze, bo jestem swiezo po przegladzie i konsultacjach ? :) bo np. dowcip polega na tym, ze jak rozgladasz sie za i7, a nie chcesz wydawac majatku to oplaca sie kupic tak naprawde tylko jeden procek etc.
wilk:
--- Cytat: kichu w Grudzień 02, 2010, 10:45:57 pm ---bo np. dowcip polega na tym, ze jak rozgladasz sie za i7, a nie chcesz wydawac majatku to oplaca sie kupic tak naprawde tylko jeden procek etc.
--- Koniec cytatu ---
oczywiście ;) 975, 3.33 extrim ;D
deoc:
--- Cytat: wilk w Grudzień 02, 2010, 10:49:33 pm ---
--- Cytat: kichu w Grudzień 02, 2010, 10:45:57 pm ---bo np. dowcip polega na tym, ze jak rozgladasz sie za i7, a nie chcesz wydawac majatku to oplaca sie kupic tak naprawde tylko jeden procek etc.
--- Koniec cytatu ---
oczywiście ;) 975, 3.33 extrim ;D
--- Koniec cytatu ---
spadaj Tadzik ;) u mnie od ponad 2 lat kreci sie Q6600 8GB ramu i pare TB HDD (blizej 10 niz 2) mysle, ze dla mnie na najblizszy rok dwa wystarczy do www,gg, outlooka i PS'a ;) ale od góraszki chodzil za mna SSD i pare miesiecy temu zakupilem z dolnej półki KINGSTONA 30GB i jestem mile zaskoczony - mysle, ze kupujac jakies 64GB i troszke szybszy na system moglbys zapomniec o jakimkolwiek ladowaniu programow ;) i to jak dla mnie jest teraz rzecz ktora polecam wszystkim ktorzy czasem mnie pytaja o "podzespoly" do kompa :)
Amon:
A nie wiem jaki budżet, nawet się nad tym nie zastanawiałem. Nie mam ciśnienia, bo komputerów u mnie pod dostatkiem. Chciałem jakiś taki do foto - dużo ramu, i dużo dysków ;). Z 5-6k myślę że starczy na proc+płyta+8gb+dyski+grafika+obudowa.
Możesz doradzić jakąś płytę i konkretniejszy procek jakby co :).
Masa:
Powinieneś sobie kupić jabłuszko z dwoma jajami G5 albo wyżej właśnie się rozglądam dla synka nie jest taki drogi a stworzony do pracy zdjęcia filmy jet po prostu kozak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej