FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

jaki komp

<< < (3/14) > >>

kichu:
hihih nie doluj kolegi :) a powaznie to i7 950 3,06 box na sockecie 1366 - kosztuje obecnie ok 1200 pln - starszych  wersje na sockecie 1136 juz sie nie robi, a kosztuja  podobne pieniadze (+/- 100/200 pln) - wiec imho tych starszych nie ma sensu, z kolei wyzsze modele od 950-tki ida od 2 kPLN w gore, wiec nie ma tematu

jedyny minus socketu 1366 ze plyta bedzie ciut drozsza od 1136, ale dobrym rozwiazaniem jest np. Asus P6X58D-E - w skrocie plyta ktora ma wszystko co wysokie modele (usb3, raid, sensowne stabilne zasilanie itd.) a nie doplacamy za bajery typu 2-3 karty sieciowe, dzwiek x-fi itd.

z ssd - ocz vertex 2 - pelen przekroj od 40gb do juz nie pamietam ile ale sporo - zapis odczyt wg specyfikacji 280mb/sek, realnie 200-250

tyle na szybko z glowy :)

volt:
Niech żyje OT ;D
A ja jadę na starym lapku z okruchami w klawiaturze i nie narzekam :P Póki mi oczywiście miejsca na dysku nie zbraknie i programy do obróbki będą chodziły.

kaczy:

--- Cytat: Masa w Grudzień 02, 2010, 10:57:29 pm ---Powinieneś sobie kupić  jabłuszko  z dwoma jajami   G5  albo wyżej   właśnie się rozglądam dla synka nie jest taki drogi a stworzony do pracy  zdjęcia filmy   jet po prostu kozak.
--- Koniec cytatu ---
Tyle tylko, że na PowerPC G5 zadziała już tylko Leopard, a co raz więcej softu wychodzi już jedynie na Snow Leoparda (podczas gdy w przyszłym roku pojawić ma się Lion). Ja też lubię PPC (mam akurat 2 maczki z G4 i Tigerem na pokładzie), ale do poważniejszych zabaw (np. Aperture do zdjęć) to już tylko maczek z Intelem i Snow Leo... niestety, bo architektura PowerPC to cofanie się wstecz, a nie inwestycja.

wilk:

--- Cytat: kichu w Grudzień 02, 2010, 10:59:34 pm ---tyle na szybko z glowy :)
--- Koniec cytatu ---
masz mocną głowę, ale to wszyscy wiedzą ;D

dobrze gadasz, procek super, płyt tylko używam ASUS'a, dysk SSD jednak bym myślał coś w okolicach 80-120, system i te inne różne programy jednak trochę zajmują.

hesja:
kichu - podziel watki co? bo ten OT juz przerosl ojca :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej