FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie
jaki komp
ziaro:
a to wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia :)
No ja właśnie zastanawiam się nad dyskiem wew albo zew i sam nie wiem. Plusem zew jest to, że można go przenosić bez problemów.
kaczy:
--- Cytat: ziaro w Grudzień 03, 2010, 12:11:47 pm ---a jak sądzicie taki duży dysk wrzucać do kompa czy jako peryferia na usb jako dysk zewnętrzny?
--- Koniec cytatu ---
Ze swojej strony polecić mogę dysk sieciowy, WD My Book World Edition 1TB (wpinasz w router i masz dostęp ze wszystkich komputerów/urządzeń w domu). Możesz też zainteresować się wersją Firewire (jeśli opcja sieci Cię nie interesuje), na pewno jest to znacznie lepszy wybór niż USB.
ziaro:
tylko nurtuje mnie pytanie,
czy windows xp będzie widział terowy dysk, bo pamiętam, że kiedyś były problemy z odczytem dysków powyżej 250 giga
kaczy:
--- Cytat: ziaro w Grudzień 03, 2010, 12:24:52 pm ---czy windows xp będzie widział terowy dysk, bo pamiętam, że kiedyś były problemy z odczytem dysków powyżej 250 giga
--- Koniec cytatu ---
Ten który polecam (sieciowy) zgodnie z informacją na pudełku działa także z Windows XP (aczkolwiek ja pracuję jedynie na maczkach), a ten na Firewire - tu w grę wchodzą ograniczenia systemu partycji, poczytaj o FAT32, oraz NTFS.
Amon:
Ale XP może nie widzieć tyle GB. Musisz mieć windows z odpowiednim ServicePackiem, XP chyba z wersją SP 3.0 - wtedy zobaczy 1TB. O ile płyta zobaczy taki dysk duży :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej