FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Czy obrałem dobry kierunek?
wilk:
--- Cytat: kaczy w Listopad 28, 2010, 10:42:54 pm ---Na najbliższy sezon planujemy zakup D3100 + Nikkora 70-300 oraz focenie już posiadanym D3000 + pożyczonym N70-200 który pewie w wielu sytuacjach okaże się "za krótki" ale trudno :) Zakup Sigmy 120-400 to raczej jeszcze następny sezon (niestety, budżet jest ograniczony). Do tego dojdzie jeszcze kilka innych "kosztów manipulacyjnych" (plecaki na sprzęt już mamy, ale zapas kart i aku plus kilka innych drobiazgów jeszcze w trakcie). Jest to więc raczej plan wielosezonowy (oczywiście na takim zestawie kończyć naszej przygody z foto absolutnie nie zamierzamy, po prostu od czegoś zacząć trzeba).
--- Koniec cytatu ---
Skoro tak się plany przedstawiają to S120-400 sobie na razie odpuść i mam nadzieję że na spokojnie się doczekasz 80-400. Owszem, będzie droższe od S, ale wg wszystkich wskazań będzie lepszy i chyba warto będzie trochę dołożyć ;)-tym bardziej że to za dwa lata :D
Amon:
nikonrumors.com wspomina o 80-400 ze światłem 4.6 - 5.4, tak więc nie będzie to pewnie stałe f4.
Amon:
--- Cytat: JIMIX w Listopad 29, 2010, 03:28:06 pm ---Jeżeli będzie zmienne "fy", to może kosztować 5-6 tysi. Jak stałe "fy", to pewnie wyżej.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie o to mi chodziło. A co będzie, to wiadomo... to będzie...
hesja:
tak se my planowalismy ze fy se nie bedzie latac i zadokuje na 4 :P
Nawigacja
Idź do wersji pełnej