hellol

jedziem bez ceregieli zatem...
a mam bojowy nastroj!
1. fajny kadr ktory opowiada jakas historie - czuje bluesa (nawet jak to nieprawda) ze to jakis byly pilot podszedl porownac z tym co widzial/na czym latal kiedys. Bardzo podoba mi sie mala GO!

2. bardzo dobre panoramowanko ale... co poza tym? Deczko nudą zionie nie?

jak juz jest tak nudno to zawsze staram sie jakos zdynamizowac kadr, zrobic jakiego skosa, lepiej wbic gl obiekt w mocne punkty. Tu sobie po prostu sunie srodkiem

3. podobnie jak 2 tyle ze tu ma jeszcze mniej miejsca do lotu - powietrze z przodu
4. najs ale musisz wybrac co chcesz pokazac...
a. samolot
b. samolot za piekna trawa
c. samolot pod w miare w miare niebem
d. samolot za piekna trawa pod w miare w miare niebem i domy z tylu

wersja d to zdecydowanie za duzo by skupic obserwatora...
ja bym wybral:
samolot w LG mocnym punkcie i duuuzo trawy i deczko nieba bez domow

5. ladnie w miare ale ja bym inaczej pokroil skoro itak juz jest pokrojony co nie?

6. wiecej miejsca z tylu niz z przodu? zgoda! ale jak bedzie lecial na wstecznym

albo... jak z tylu bedziesz chciala pokazac nam pieeekna marchewe dopalacza a tu...? z tylu nuda wiec... tyl tniemy a powietrze z przodu mu sie przyda bo inaczej przywali w krawedz i bedziesz go miala na sumieniu

7. Duzo lepiej w mysl poprzedniej zasady ale... fota ma krzywy horyzont (jest krzywa) i to nie jest skos! A przezta krzywosc

wlazly Ci jakies pasy w PD - nie przeszkadzaja Ci te dodatkowe na samej krawedzi? Wyprostuj fote i utnij ja zaraz pod tą zebrą i sformatuj do 16:9 bedzie super
8. Rozumiem czemu tej foty nie wyrzucilas... ale wyrzuc

zrobisz o wiele lepsze bez cietego smigla - smigiel ciac nie wolno
na poczatek jest lepiej niz dobrze