Pozwolę sobie na kilka swoich osobistych uwag, nie traktujcie tego jako komentarz RA.
Wszyskie Wasze prace nawiązują do obowiązującego hasła.
Podobają mi się "wyszukane i zamrożone" momenty na ujęciach Juniora, Agaty - tutaj robotę robią rytmy i konfiguracja głównych motywów. I to one świetnie wpasowują się w samą impresję hasła (oczywiście w moim odczuciu). Praca Gamlinga - ja uwielbiam Axalpowe klimaty - okupione litrami potu, pęcherzy na stopach i nieprzespanych Wilgarstowych nocy - te magiczne momenty, których nie ma w żadnym scenariuszu, które trwają ułamki sekund i są często na granicy percepcji obserwatora/fotografa. Czuć moc, siłę i dynamikę. Jest akcja!
Palniki Gul Gula zawsze na propsie - czuć tutaj temperaturę, plus ciekawe detale, nity, faktury.
Ikimowe heli to duże wzywanie techniczne - złapanie maszyn które poruszaja się z różnymi prędkościami wobec siebie proste nie jest. Ja przestałem próbować już dawno, Ikim podjął się tego wyzwania :-)
Lubię Limy Villi - spokojnie, dostojnie, w fajnym ułożeniu i niecodziennej perspektywie dryfują w przestworzach. Warto wspomnieć o mega detalu i jakości ujęcia (na forum tego nie widać) Plus też za kompozycję.
SOLO - nawet bez maszyn ta praca przykułaby moja uwagę - jako interesujacy pejzaż. Perspektywa jest powalająca - dwa potwory, które "wlatują w oko" widza robią zdecydowaną robotę. Napiszę jeszcze, że detal obrazka zachwyca swoją jakością.