jeśli mogę to mam pytanie - czy fota ala hesjowaty Gomułka (oczywiście oznaczony jako digart) może być przesłany do RA, konkretnie chodzi mi sklejkę z dwóch zdjęć
bo to co pokazał nurek to jedna fota z tym, że ostro PSuta ??
Kifcio.... hesja przesłął "Gomułkę" do RA i uzyskał za to foto bardzo wysoką notę bo OOZ= 96,67%
Tak więc można przesłać, choć wypada zaznaczyć ze to digart.
Co konkretnie i gdzie mam wysłać? Wrzucić na serwer czy na jakiegos maila?
nurek, spokojnie .... tego typu zdjecia zawsze wywołują dyskusję ... było tak już w przypadku słynnego "Korsarza" podobnie rozmytego przez Slavcia, było tak parę dni temu przy hlynurowej Pumie z flarami, gdzie Lechu "zatrzymał ziemie a ruszył niebo" sorry to Kopernik był ... Lechu "zatrzymał flary a ruszył wirnik" .... tego typu przeróbki zawsze budzą dyskusje o granicy tych przeróbek itd, i wstawiając takie foto trzeba być na to przygtowanym.
Ja to rozgraniczam trochę inaczej ...
tzn, "Gomułka" jest dla mnie digartem, czyli czymś co w PSie zostało stworzone, czymś gdzie "rzeczywistość" nie została poprawiona tylko "stworzona od podstaw" i takie zdjęcia są dla mnie w pełni akceptowalne ....bo ... chętnie bym ich widział więcej, z tym iż autor powinien być zobowiązany do poinformowania ze to digart.
natomiast, Twoja fota, oraz wspomniane "Puma" i "Korsarz" nie są dla mnie digartami, są tylko fotami mocno PopSutymi, i sam się zastanawiam przy tego typu zdjęciach gdzie ta granica PSucia jest