Witajcie,
byłem wczoraj w Poznaniu na kolejnej jednodniowej wycieczce łączącej przyjemne z przyjemnym
Głównymi punktami były oczywiście towarzyskie spotkanie z Asią i Markiem, wystawa Retro Motor Show oraz start Dreamlinera z Ławicy. Dodatkowymi atrakcjami - zwiedzanie okolicy oraz wspólny posiłek. No i zdjęcia w międzyczasie, gdzie się dało. Tym razem postanowiłem jednak, że na samej wystawie zdjęć robić nie będę, a jedynie nagram może jakieś filmiki. No i zdjęć zrobiłem faktycznie tylko kilkanaście (w tym start samolotu), za to po wyjściu z hali, idąc wzdłuż ulicy do bramy wyjściowej - taki oto klejnot nam się objawił...
Eleanor.
Samochód znany wszem i wobec - w tej lub innej wersji. Tutaj akurat replika z filmu "60 sekund", którą wykonali ludzie z firmy Mustang Clinic, prezentujący swoje dzieła na Retro Motor Show. Mieli wystawionych kilka zdrowych, błyszczących mustangów oraz dwa trupy, całkowicie puste, pordzewiałe budy, które na pewno dostaną nowe życie
Samochód prezentowany poniżej stał na parkingu bocznym niedaleko hali MTP; z uwagi na brak miejsca wewnątrz niektóre pojazdy były wystawione pod chmurką. W tym roku organizatorzy RMS mieli do dyspozycji 2 pawilony, w poprzednich edycjach było o wiele lepiej, z tego co słyszałem. Sam pojawiłem się tam po raz pierwszy, nareszcie.
Pogoda była nieciekawa, toteż bardzo nam pasowało zwiedzanie wewnątrz
A na zewnątrz - Shelby, którego zdjęcia prezentuję poniżej:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.