ZDJĘCIA LOTNICZE > Pokazy lotnicze

Leszno Antidotum 2021 vol 2

<< < (3/3)

Frodo:
Moro, dla mnie ciekawy i przekrojowy zestawik.
Fajne momenty praktycznie na wszystkich ujęciach.
Do czego mógłbym i zdecydowanie się przyczepię to kadrowanie - set mógłby prezentować się dużo, dużo lepiej.

Mori:
OK, tylko daj jakieś konkretne przykłady jak byś coś widział żebym miał co przemyśleć.
Kadruję uważnie ale ściśle wedle własnego widzimisia (poza dziwnym głosem Sławola w głowie....) tak aby mi to pasowało co nie znaczy że nie da się zrobić czegoś na przyszłość lepiej :)

Frodo:
 Mori,

przymruż mocno oczy i popatrz na zdjęcia - najlepiej, by każde wypełniało całą przestrzeń monitora.
Stracisz wgląd na szczegóły, ale mózg zacznie lepiej wychwytywać plamy, kształty, jasność. Znacznie łatwiej jest wtedy ogarnąć (poczuć) harmonię i kompozycję na fotografii. Nie będziesz wtedy potrzebował , aby ktoś wskazał Ci to palcem. Po prostu będziesz to miał.

Frogi:
Fajny set Mori. 1 fajny kadr tylko przeostrzony - u mnie przynajmniej. 3 - do góry nogami mi nie podchodzi jakoś. 7 - ciaśniej bym skroił. 9 - tu coś mi nie pasi. Za szeroko jednak - byłoby lepiej, gdybyś miał go w centrum fajerwerku ale rozumiem, że nie zawsze ma się to, co się chce ;) 12 i 14 spoko, choć światło z najgorszej pory dnia.

5 - superowo, perełka :)
8 - świetny kadr, za tło głównie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej