ZDJĘCIA LOTNICZE > Pokazy lotnicze
Leszno Antidotum 2021 vol 2
Mori:
Zebrało mi się jeszcze trochę kadrów z Leszna. Mam nadzieję, że Spad doceni tempo obróbki :)
1. Magiczna chwila
2. Próbka techniczna postarzania kadru ale raczej do bani
3. Po ciemnicy
4.
5. Element obowiązkowy
6. Żelaźni
7.
8. Wrzucam bo trochę nietypowy kadr
9. Ma się tego flesza :)
10.
11. Srebrne cuda
12.
13. Na 1/25. Oczywiście w zawisie nic nie wyszło ale na wirażu proszę bardzo ...
14. Więcej galopujących mustangów ....
15. Jeszcze jedno dla ekipy Marka Choima
Technicznie wszystko strzelane tradycyjnym kombo D7200 + Sigma 150-600 Sport. Miłośników pełnej rozdzielczości odsyłam na https://500px.com/p/boguckimarcin/galleries/leszno-antidotum-2021
Tomcat:
Dla mnie czternastka The Best :)
Sławol:
Misiaczek, pouciekała jakość tu i tam...
Najpierw plusy bo będzie szybciej: 1 (dla mnie najładniejsze), 5, 11 i 14.
2 - jakby trawę kosił. Kwestia gustu, ale tym razem nie podoba mi się, za dużo tego zielska mielonego ;)
4 - może by tak lekko jeszcze skosu dać?,
6-10 (poza 5 oczywiście) - niestety, ale jakość uciekła i to znacznie w porównaniu do tego, co potrafisz. Kadr nr 8 faktycznie ciekawy :)
12 - podejrzewam, że tak Ci wpadł, ale tak pocięty u mnie nie przejdzie,
13 - kolory i klimat OK,
15 - szczerze - pozbyłbym się tego zdjęcia, 12-tki zresztą też.
No i na większości zdjęć brak mocniejszego kontrastu, tu i tam nieco blado.
Mori:
Drogi Sławku, ale żeby zaraz takie biczowanie? Ja już się boję jakie masz oczekiwania do moich wrzutek. :)
Co do jakości w zakresie 6-10 to na mojej granicy akceptowalności ledwie załapała się tylko 6-ka i 15-ka. Reszta jest jak najbardziej OK. Nooo może 7-ka trochę gorsza bo focus poszedł na maszynę z tyłu ale jej strefę ostrości ustawiłem w mocnym punkcie żeby się lepiej oglądało. Nie wiem co chcesz od 8-ki. Pamiętaj że on walił chmurą kurzu ze ścierniska ale nity na chłodnicach można mu przeliczyć więc nie wiem w czym problem. Sam zawsze mówisz że patrzysz na bieżniki kół a przecież widać że prawe bardziej zużyte :P
9-ka robiona w nocy, z ręki, na 1/100 przy ISO6400. Staaary, ja jestem model karbonowy nie full metal. Lepiej mi nie wyjdzie :)
Na 10-ce looknij na numer pod kabiną, napisy eksploatacyjne, itp. Ja rozumiem że na kontrze do zachodniego nieba nie będzie super kontrastu ale to 1/60 w ruchu, z łapy! :)
Twoją "nieulubioną" 12-kę mam jak najbardziej całą w NEF-ie ale jak ją kadrowałem w całości to samolot robił się małym dodatkiem do trawy i nieba więc mu rozmyślnie ciachnąłem skrzydło żeby to on stanowił chociaż ze 40% kadru. Ale wierz mi ciachając myślałem o Tobie i zachowałem całą sondę na prawym skrzydle :P
A 15-ka jak najbardziej podobała się ekipie od Choima i obrabiałem ją dla nich :)
Sławol:
Dziękuję za wyjaśnienie :)
--- Cytat: Mori w Sierpień 30, 2021, 08:23:57 am ---Drogi Sławku, ale żeby zaraz takie biczowanie? Ja już się boję jakie masz oczekiwania do moich wrzutek. :)
--- Koniec cytatu ---
1. Umiesz lepiej. Po prostu.
2. To nie oczekiwania, tylko zwykła opinia.
--- Cytat: Mori w Sierpień 30, 2021, 08:23:57 am ---Nie wiem co chcesz od 8-ki.
--- Koniec cytatu ---
Niczego nie chcę. Przecież pochwaliłem i napisałem, że faktycznie ciekawa :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej