Dzięki!

1. dlaczego nie 16:9, po co dół ??
Racja, wpadłem w pułapkę "podręcznika": mocne punkty za wszelką cenę (dysza), bez centrala itd. Mogłem to ściąć jeszcze, tak jak dwójkę.
6. za ciasno na górze - zaraz jebnie, poza tym widziałbym 16:9 i mniejszy pion samolotu 
I znów mocny punkt albo "prawie". Odnośnie samego kadru - to niemalże surówka z puszki, nieco docięta z prawej i z góry i za wiele poszaleć nie mogłem, a koniecznie chciałem mieć całość przy robieniu fotki. Natomiast co do "pionu", to - jeśli dobrze pamiętam - tak to właśnie wyglądało, serio serio, naprawdę ostro poszedł w górę

Zobacz sam, po starcie i nawrocie, początek filmu
7. tu minimalnie ciasno z lewej, też prosi sie o pion, nic nie stracisz z czerwonej wody
Tu masz zapewne rację, pokręcę tym kadrem jeszcze przy okazji

8. pannig zajebisty, ale miejsce fatalne - ta kula tak wkur...ia, że .. ehhhh
Mnie z kolei odwrotnie - właśnie ta piłka między kołami mnie najbardziej cieszy

12. do 16:9
Poducha taka puszysta i mięciutka, że 16:9 może ją spłaszczyć. Ale zobaczę, jak to wyjdzie

13. spróbuj skos 
A widzisz! To jest pomysł!
14. nuda w porównaniu do wag ciężkiej,
Dodatkowo na niebie straszna nuda. Lądowanie jeszcze miałem, w dorobku jest na stronie, za to większość fotek z nim mi nie wyszła

15. za blisko krawędzi te dwa małe "syfy" na mtrycy :p
No właśnie wiem, cholera... A to już koniec zdjęcia i szlag mnie trafił, jak to zobaczyłem na karcie. Nie mam nic innego tego typu, a w kolejne dni nie trafiłem tak już. Obcinałem też z dołu, żeby było ciaśniej bez tych dwóch, ale pusto się robiło nieco...