FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Sigma S 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM
Efren:
--- Cytat: Jack S. w Grudzień 30, 2018, 03:39:24 pm ---
--- Cytat: Efren w Grudzień 30, 2018, 01:54:15 pm ---AF szybki, wg mnie do foto loto nie sprawi problemu
--- Koniec cytatu ---
To jest bardzo względne. Jak kupiłem stałkę to dopiero zobaczyłem co to szybki AF :D
Acz masz USB Docka? Można wtedy ustawić limiter powiedzmy od 20 metrów do nieskończoności, i wszelkie problemy z AF i jego szybkością staną się marginalne.
--- Koniec cytatu ---
tak, tak się stanie :-) (ograniczenie dockiem)
ino docka muszę zdobyć bo mam tylko z mocowaniem canona :-(
chętnie też coś pstryknę tym 500 5.6. Rośnie w szybkim tempie ilość powodów aby ruszyć na Gniezno :-)
Efren:
no więc zoomowanie na pompkę działa. ale jednak czuć dość spory opór
wg dla mnie zoom pierścieniem jest ok, sprawuje się naprawdę wygodnie
Plusz:
--- Cytat: mori w Grudzień 30, 2018, 12:11:33 pm ---Z jaką puszką testowałeś i jakie ogólne odczucia?
Czy próbowałeś zoomowania "na pompkę" trzymając tylko za przednią część? Jak się to sprawdza w praktyce w 60-600?
--- Koniec cytatu ---
Kurcze, co Ty z tą pompką masz? Mojego Nikora też od razu chciałeś pompować w Iławie :)
Frogi:
--- Cytat: Plusz w Styczeń 07, 2019, 06:39:36 pm ---
--- Cytat: mori w Grudzień 30, 2018, 12:11:33 pm ---Z jaką puszką testowałeś i jakie ogólne odczucia?
Czy próbowałeś zoomowania "na pompkę" trzymając tylko za przednią część? Jak się to sprawdza w praktyce w 60-600?
--- Koniec cytatu ---
Kurcze, co Ty z tą pompką masz? Mojego Nikora też od razu chciałeś pompować w Iławie :)
--- Koniec cytatu ---
Bo pierścieniem się nie da, a przynajmniej nie dało się w 150-600 Sport. Jedynie blokada na 600 i ewentualnie zwalnianie blokady i pompowanie w razie potrzeby - u mnie przynajmniej tak to wygląda.
Fisher:
Sigma 150-600 Sport ma mało skuteczną stabilizę. A jak to wygląda w 60-600? Miałeś w rękach 150-600, by mieć zdanie na ten temat? ;D ;D ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej