FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Sigma S 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM

<< < (3/7) > >>

kifcio:

--- Cytat: Fisher w Styczeń 07, 2019, 11:26:09 pm ---Sigma 150-600 Sport ma mało skuteczną stabilizę. A jak to wygląda w 60-600? Miałeś w rękach 150-600, by mieć zdanie na ten temat?   ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
a Ty zrobiłeś choć jedno zdjęcie Sigmą Sport, że takie wnioski wysuwasz ??

Fisher:
Tak Kifcio, zrobiłem i to nie jedno na APSC i FF. Testy wykazały, że skuteczność dla Sigmy to zaledwie niecałe 3EV a dla Tamiego 3,5 EV. Poza tym przedstawiłem moje zdanie, możesz mieć przecież inne. Moim zdaniem najlepszą stabilizę z tej trójcy ma N 200-500, tutaj mamy 4EV i to się czuje. Nikon i Tamron optycznie na wyrównanym poziomie, Sigma jest ciut lepsza od nich.   ;D ;D :P

Frogi:

--- Cytat: Fisher w Styczeń 08, 2019, 06:21:30 pm --- Moim zdaniem najlepszą stabilizę z tej trójcy ma N 200-500, tutaj mamy 4EV i to się czuje.

--- Koniec cytatu ---

Pytanie czy to, że w wizjerze obraz zamraża się najbardziej, przekłada się na końcowy obrazek. Bo np. znajomy porównywał 200-400 vrII z sigmą, i mimo, że sigma obrazu prawie nie stabilizuje optycznie, to jednak miał lepsze efekty niż na 200-400.

Frogi:

--- Cytat: Fisher w Styczeń 08, 2019, 06:21:30 pm ---Sigma jest ciut lepsza od nich.   ;D ;D :P

--- Koniec cytatu ---

Oczywiście mowa o Sporcie  ;D

Fisher:
Frogi, nie mam pojęcia, można jedynie snuć domysły, bo nie było nas na tych testach i nie wiemy, jak zostały przeprowadzone a Twój komentarz jest nieco skompy. Poza tym nie miałem w ręku N 200-400 i nie mam zdania na jego temat. Moim zdaniem należy zwrócić uwagę, że mówisz o szkle pro i amatorskim. Inna kwestia to pytanie, na który rynek zostały wyprodukowane te szkła. Niestety szkła z przeznaczeniem na Polskę są czasami gorszej jakości optycznej, ale o tym za pewne większość z nas wie. Tak czytałem a czy to jest prawda, to wiedzą tylko Ci, którzy je sprzedają. Myślę jednak, że np. na taki rynek amerykański mogą trafiać szkła lepszej jakości, wiemy dlaczego. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz w tym przypadku ...    :P :P :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej