FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
SIGMA 150-600 Sport - kto pomoże ?
Robteek:
Ludziska
Chyba definitywnie wyleczyłem się z Tamrona. W chu---- z tą ich dystrybucją i popieprzonym " musisz zrobić przedpłatę i bierzesz co ci dają ".
Kur... nie w dzisiejszych czasach i nie za takie pieniądze. Miałem jedyny egzemplarz , który jest w Warszawie z bagnetem F i chujnia z grzybnią. Samo mleko praktycznie w całym zakresie.
Dlatego celuję w Sigmę ale tylko Sport.
Tak wiem jest ciężka, ale to mi nie robi, interesują mnie osoby, które jej używają na dziś.
Jakie ma za i jakie przeciw ( oprócz wagi ), i oczywiście stałe pytanie, czy jest ostra.
A i jeszcze by nie zaśmiecać wątku, tylko o konkretach - mam 200-500 N i nie chcę drugiego takiego samego szkła.
wilk:
Robteek, poza forum SPFL jest też forum Nikona, a na nim jest gość o ksywie Cichy :). Jak byś do niego uderzył to by Ci wybrał super sztukę tego Tamrona; a Ty kombinujesz jak koń :(.
Perloz:
http://allegro.pl/nowosc-tamron-150-600-g2-vc-usd-nikon-ostry-f-vat-i6780861882.html nawet wystawia :)
Frogi:
Focę tym 2 sezony bodajże. I chwalę sobie :) Choć sporo zależy od body. Jak fociłem jeszcze 7100 to miewałem problemy z ostrością czasem. Ale na FXie problem u mnie nie występuje, nawet nie wyostrzam po zmniejszeniu. Na 600mm jest najostrzejsza, ale w rogach kadru jest odrobinę gorzej, ale to nie stałka :)
Generalnie ja nie mam żadnych ale do tego szkła poza światłem, ale tutaj też tragedii jak dla mnie nie ma. Z odpowiednim body i w ciemnicy da radę ;) A waga jest ok, przynajmniej człowiek czuje, że plastikiem nie foci :)
larky:
A co masz kur... do N 200-500 ?? :D
Jak coś to go sprzedam jak ktoś chętny :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej