W piątek wysłałem do MarSa ocenki
spoooro tego było (148 zdjęć!)
i dobrze, choć chwilami miałem wrażenie, że wysyłacie co popadnie bez głębszej analizy czy to podniesie Wasze OOC
Poniżej tradycyjne słowo ode mnie. Przypominam, że ocenianie ma charakter czysto subiektywny. Ja oceniając poszczególne elementy oddzielam je od pozostałych i oceniam porównując do tego co ja bym zrobił. Jeżeli daję 10 to znak, że nic mi nie przeszkadza i wszystko pasi. Czasem odejmuję kilka oczek gdy widze rażące wady (np. syfy na matrycy) a dodaję za próby osiągnięcia czegos więcej (panoramowanie). Dobra - do konkretu:
Brovar - fajnie w kadrze i o wiele lepiej jakościowo (poza wyjątkami) niż wcześniej. Czasem o kroczek za ostro z filtrami (0081). Czasem zbyt wielka nuda w temacie WOW, ale to wiadomo - nie wszędzie się "szczeli" B-2 na dopale przy zachodzącym Saturnie z pierścieniami
Frodo - co mam napisać - mistrz i tyle! Dawno nie dałem tyle 10-tek za kadr!Ale były tez wpadki np. 0004. Obróbka generalnie bardzo ostra i czasem nie udało się jej wytłumić tam gdzie trza. Internet to pięknie połknie ale już na dużym pliku to wyłazi. Generalnie cieszę się że mamy taaakiego mocarza z nami! Moskiewskie picie się opłaciło dla SPFL
ode mnie ostatecznie OOC 80,63%
Helmut - bardzo dobre kadry - trochę nuda ale wiadomo czemu. Fajnie się Waść rozwijasz
Keren - kadrowo zawsze dobrze - widać, że szukasz czegoś innego a to bardzo fajnie
szkoda jakości na tej 50-tce...
Kifcio - co ja Ci tu będę
kadrowo i jakościowo super - zabrakło trochę wow. Dla mnie pięterko za daleko z tym 305 w temacie obróbki, ale kilka dyszek wpadło
Łukasz K. - pamiętaj że fotki 1600 pikseli przesyłamy! Zmniejszyłem z największą starannością by wyrównać szanse
Secik na dobrym poziomie choć kilka zdjęć wepchniętych trochę na siłę - w sensie bez wow. Kadrowo jak zawsze oki!
Maras - fajnie,trochę innych kadrów zza kanału - jakość trochę w paru miejscach padła ale wiem jak było z tym chocby na RIAT - też nie mam rewelacji - coś w powietrzu wisiało. Kilka dyszek do kolekcji za obróbkę i kadr
Piotrek - super jakość, kadr, obróbka - generalnie moc!
Ponury - Świetnie że się zdecydowałeś na ruch w stronę błękitnej mocy. Baaardzo dobre kadrowanie i dobra jakość! Oceny będą wyższe jak wpadniesz na pomysł usuwania syfków na zdjęciach! W kilku miejscach aż głowa bolała. Dwie jedynki za PP to też dzięki temu
Secik super! Ostatecznie u mnie 59,88%
Rocco - dobry secik choć bez szału. Gdzieś nadal ta jakość leży. Kadrowo ok choć podumaj czy format 4:3 jest ok do fotoloto - mi to jakoś nie leży osobiście. Ale kilka kadrów meeega - dyszki wpadły
Ryba - zielooono mi
33, 34, 35, 36 - zieleń
Unikałbym pionowych kadrów - te dwa piony fajnie grają w poziomie
Rychu - średnio z jakością i meeega kombinacje w temacie kadrowania
obróbka też na zasadzie eksperymentu - dla mnie o dwa oczka za dużo. 25 super!
Rzepka - Kadrowo prawie same dyszki, jakościowo już nie jest aż tak zacnie ale moc jest
dogryweczka zebrała u mnie prawie 86%
Sila - i te Twoje eksperymenty
Kadrowo w środku stawki - dobre akcentu kłócą się z błędami. Jakościowo też rozpiętość od 4 do 9
Skosy na 106, 110 dla mnie niezrozumiałe. 105 fajne
Spad - dobra jakość i obróbka, super kadry
Bardzo przyjemnie
Ot co - Dziękuję i przepraszam