Witaj(cie) na forum!

Gdyby moje pierwsze zdjęcia były tak dobre... Zresztą mam taki przestój, że pewnie będę musiał ponownie nauczyć się je robić, a wciąż jestem początkującym

Ale do rzeczy...
Generalnie zdjęcia są ostre i przeostrzone w paru miejscach oraz wypalone od słońca. Na pewno sporo na nich dynamiki, ale sytuację psują nieco kadrowanie i sam format. Panoramowanie nie jest Wam obce, a i dłuższe czasy na wirnikach umiecie utrzymać.
Po kolei:
1 - tu mi się bardzo podoba moment, ale szkoda, że tak pocięte na dole. Przydałoby się też 16:9, choć domyślam się, że chodziło o zachowanie wirnika

,
2 - tutaj właśnie jest sporo jasnego wypalenia na całości, widać to zwłaszcza na samolotach. Kadr przyjemny, poglądowy, no i też proponowałbym 16:9. Na górze i na dole niewiele się dzieje (dużo trawy i dużo nieba),
3 - to nawet bym zostawił, jak jest, bo jak dla mnie to najlepsze z całego zestawu. Dla porównania i ćwiczeń proponowałbym 16:9,
4 - to też mi się podoba, całe. Żeby się już nie powtarzać z tym 16:9, to dodam tylko, że nie zawsze trzeba "zbliżać i spłaszczać" kadr, żeby wypełniał kadr. Czasami można zostawić efekt za dyszą, jak tutaj, bo komuś się podoba

,
5 - bardzo czyste i wyraźne. Do tego naturalne kolory. Kosmetyka od czepialskiego: ucięty samolot z przodu i może ciut za mało miejsca za kółkiem (razem z osłoną podwozia),
6 - ciut przeostrzone, no i szkoda pociętych wirników, byłoby super!,
7 - a to mi się podoba, ciekawe ujęcie,
8 - to też niezłe, ale może odrobinę bym rozjaśnił samolot dla porównania, żeby wydobyć z tła,
9 - tu jak dla mnie nieco gorzej. Samoloty takie wyostrzone punkciki i mój wzrok nieco męczą. Poza tym zdecydowanie dałbym ciaśniej od góry i dołu,
10 - dla mnie OK, takie poprawne.
Pomarudziłem