FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nikon D810 czy Canon 5D mark4 ??

<< < (2/3) > >>

Pimpuś:
Cholera, najlepiej byłoby ze 2-3 dni pofocić jednym i drugim. żeby mnie tylko było stać na wypożyczenie :P

wilk:
Jeżeli myślisz o N200-500 to na S810 daję spokojnie radę; choć chyba bym Ci mimo wszystko poradził D500 ;) do N200-500.
O Canonie nic nie napiszę bo nie znam systemu.

Pimpuś:

--- Cytat: wilk w Październik 22, 2017, 12:35:58 pm ---Jeżeli myślisz o N200-500 to na S810 daję spokojnie radę; choć chyba bym Ci mimo wszystko poradził D500 ;) do N200-500.
O Canonie nic nie napiszę bo nie znam systemu.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki. D500 odpada bo chcę FF, a d810 kusi jeszcze tym rozszerzeniem ISO do 32. Super do śmiglaków i panningu.

bhpchmiel:
Jako ten co przeszedł z jasnej na ciemną stronę mocy, absolutnie nie żałuję zmiany systemu - D810 robi świetną robotę, a N200-500 sprawuje się moim zdaniem na 5-. Trochę ogniskowa mi nie do końca pasuje (Sigma ma jednak lepszy zakres), ale AF działa bardzo dobrze, IS tak samo, no i wagowo jest do przeżycia:))

Pimpuś:

--- Cytat: bhpchmiel w Październik 22, 2017, 06:59:50 pm ---Jako ten co przeszedł z jasnej na ciemną stronę mocy, absolutnie nie żałuję zmiany systemu - D810 robi świetną robotę, a N200-500 sprawuje się moim zdaniem na 5-. Trochę ogniskowa mi nie do końca pasuje (Sigma ma jednak lepszy zakres), ale AF działa bardzo dobrze, IS tak samo, no i wagowo jest do przeżycia:))

--- Koniec cytatu ---

No ja właśnie do Sigm i Tamronów podchodzę ostrożnie. Miałem jedną z pierwszych kopii Tamrona 150-600mm jakie wypuścili na rynek i po 2 dniach użytkowania musiałem dać do serwisu bo AF zupełnie nie trafiał. Ponieważ nawet oficjalny serwis Tamrona w UK nie mógł sobie poradzić, musieli wysłać do Niemiec. Prawie 2 miesiące czekałem i nawet po powrocie z serwisu dupy nie urywał pod względem AF. Sprzedałem i kupiłem Sigmę 150-600mm S. Pięknie wykonane, ostre i kontrastowe szkło, ale AF też taki sobie. Nawet po tuningu USB dockiem. Po zakupie nowego 100-400mm mkII doszedłem do wniosku, że nic nie przebije szkieł systemowych. I tutaj mój dylemat. Kiedy Canon ma dość ciekawą ofertę szkieł w przystępnych cenach jak się Nikon ma do tego? Mówię tutaj o używkach bo na nowe w żadnym systemie mnie nie stać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej