ZDJĘCIA INNE > Ludzie
Paradizo by kurczak
kurczak:
Dziękuję za komentarze, obiecuję następnym razem zwracać uwagę na szczegóły :).
Troszkę kombinowałem z butelką, ale jakoś mi tak zasłaniała kadr i w końcu zrezygnowałem :).
annaksiazki:
1. Bardzo mi się podoba. Paseczek nieba dla mnie jak najbardziej na tak-wnosi światło, dodaje całości klimatu, ładnie koresponduje z ciemnymi zieleniami, granatami w pasie drzew. Nóżki w cieniach trochę poszły w szarość i odrobinę odstają ale to szczegół.
2. Co prawda lepiej zaświecone, ale nie zawsze o to chodzi-zawsze podkreślam że dla mnie. Portret bardzo ładny, świetnie ze Pati nie patrzy w obiektyw, właśnie to nadaje mu tego czegoś-inaczej byłby tylko dobry pstryk, jakich wiele. Cięcie prawej troszkę niefortunne-przestrzeń bark-ramie-pacha (pod pachą) wyszło dość monstrualnie, a Pati nie ma przecież budowy kulturystki :) to największy mankament tego zdjęcia.
Obydwa zdjecia maja jednak w sobie coś ulotnego i jest to dla mnie o wiele ważniejsze niż doskonały kadr czy perfekcyjne oświetlenie.
pozdrawiam Kurczaku :)
Qna:
no no Kurczak dałeś rade fajnie tak hmm subtelnie, rzekł bym zaś ;D
Valush:
No i teraz wyjdę na forumowego krytykanta ;p
kurczak:
--- Cytat: annaksiazki w Wrzesień 24, 2010, 10:55:58 am ---1. Bardzo mi się podoba. Paseczek nieba dla mnie jak najbardziej na tak-wnosi światło, dodaje całości klimatu, ładnie koresponduje z ciemnymi zieleniami, granatami w pasie drzew. Nóżki w cieniach trochę poszły w szarość i odrobinę odstają ale to szczegół.
2. Co prawda lepiej zaświecone, ale nie zawsze o to chodzi-zawsze podkreślam że dla mnie. Portret bardzo ładny, świetnie ze Pati nie patrzy w obiektyw, właśnie to nadaje mu tego czegoś-inaczej byłby tylko dobry pstryk, jakich wiele. Cięcie prawej troszkę niefortunne-przestrzeń bark-ramie-pacha (pod pachą) wyszło dość monstrualnie, a Pati nie ma przecież budowy kulturystki :) to największy mankament tego zdjęcia.
Obydwa zdjecia maja jednak w sobie coś ulotnego i jest to dla mnie o wiele ważniejsze niż doskonały kadr czy perfekcyjne oświetlenie.
pozdrawiam Kurczaku :)
--- Koniec cytatu ---
1. Przyzna Aniu, że 1 obrabiałem z myślą o tym, że powinna Ci się spodobać.
Valush pisał, żeby występować niebo i podczas obróbki zastanawiałem się, czy czasem taki wypalony kawałek nie będzie przeszkadzał, jednak dorobiłem sobie teorię, że właśnie to jest dopełnienie, czyli źródło światła i Ty mi to potwierdziłaś :).
Także sorry Valush, bez butelki też jest ładnie :).
2. Tak jak piszesz Ty i Valush spaprałem kadrowanie i widzę to teraz wyraźnie. Coś mi nie pasowało w tym kadrze, wykadrowałem też ciaśniej, ale wtedy przeszkadzał mi brak ucha i w końcowym efekcie pozostałem przy tej wersji :).
Dziękuję za ocenę :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej