HANGAR PARTY > Hangar Party

marsjańskie wynurzenia na temat zajebistych zdjęć i chooyowych komentarzy

<< < (6/7) > >>

Złoty:
No bez jaj, nikt Ci nie każe usuwać konta, szkoda, że tak się kończy większość dyskusji w polskim internecie.
Nie wiem do końca na ile chciałeś sprowokować a na ile potrollować w każdym razie dzięki za zainicjowanie dyskusji na forum ;)
I przypominam, że Ci którzy nie chcą w niej uczestniczyć mogą ten wątek pomijać, do tej pory udawało nam się utrzymywać szacunek do wszystkich użytkowników tego miejsca i byłoby miło, gdyby tak mogło pozostać.

Rzepka:
Za złotym! :)

marsjanin:
Złoty to nie tak, że ktoś mi kazał je usunąć konto. Po prostu jesteśmy w sytuacji gdy nie tylko nie dogadujemy się w niektórych kwestiach ale też niezbyt dobrze się ze sobą czujemy na forum :). Uważam że nie cała wina jest po mojej stronie, ale oczywiście dużą część biorę na siebie. Święty nie jestem :)
Poza tym zauważyłem już po swojej stronie zbyt ostrą reakcję na post Carlito i z góry odebrałem to jako zaczepkę, niepotrzebnie, ale świadczy to o tym że też już oceniam posty niektórych osób z góry i z nieodpowiednim podejściem.

A skoro już zabrnęliśmy tak daleko w naszej szorstkiej przyjaźni (Wiem Larky, nie jesteśmy przyjaciółmi, to tylko z moje strony takie powiedzonko nie oznacza prawdziwej przyjaźni :) ), to  naszedł czas pożegnania a przez pożegnanie rozumiem usunięcie konta.

Panowie bez żadnego żalu i negatywnych emocji z mojej strony do Was bo nigdy nie przekładam forumowych relacji na życie. Wszystkim życzę udanych wypadów fotoloto.

Gdzieś tam w polu pewnie będziemy się czasem widywać więc do zobaczenia w przyszłym sezonie w realu. Pozdrawiam :)

Spad:

--- Cytat: marsjanin w Październik 02, 2016, 03:24:29 pm ---Spad, ale o ile zdjęcie nieostre możesz zdyskwalifikować za to że jest nieostre to jeśli ktoś zamierza pokazać coś centralnie nie możesz tego zdjęcia dyskwalifikować za centralny kadr.

--- Koniec cytatu ---
Dlatego nie zdyskwalifikowałem Twojego zdjęcia Fulcruma, mimo centralnego kadru. Ale zasady kompozycji sprzed wieków nie wzięły się znikąd, nieprawdaż? Coś wygląda z zasady lepiej, coś wygląda z zasady gorzej. Złamanie zasad musi mieć sens. Jeśli go nie ma, well...

marsjanin:

--- Cytat: Spad w Październik 02, 2016, 11:06:27 pm ---Ale zasady kompozycji sprzed wieków nie wzięły się znikąd, nieprawdaż? Coś wygląda z zasady lepiej, coś wygląda z zasady gorzej. Złamanie zasad musi mieć sens. Jeśli go nie ma, well...

--- Koniec cytatu ---

Zgadza się Spad, cokolwiek masz na myśli, że złamanie zasady musi mieć sens. Kadr centralny nie jest złamaniem zasady jest jednym z kadrów stosowanych w kompozycji już za czasów malarstwa i znajdziesz taki kadr bardzo często szperając w zasobach największych malarzy i fotografów. Takie kadrowanie stosuje się wszędzie, od malarstwa przez fotografię, grafikę i film.
Wiesz jaki moim zdaniem jest efekt wskazywania w komentarzach między innymi centralnego kadru jako błąd. Ano taki, że osoby które wdrażają się w fotografię i uczą się od Was, przestają rozpatrywać central jako możliwą formę kadrowania fotografii a zaczynają postrzegać jako błędną. Zaczną wtedy dopychać na siłę wszystko do mocnych punktów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej