A ja uważam, że to dobra robota.
A dziękuję, ale wiem, że kuleje jakość trochę, choć lepiej mieć zdjęcie, niż nie mieć w ogóle

Niestety w tej branży trzeba trochę w programie graficznym pogrzebać.
Nie do końca się z Tobą zgodzę

Nie trzeba. Albo inaczej - w każdej można, ale nie trzeba mocno, czy nie wiadomo jak

Ale to już dyskusja akademicka do stolika. Mnie się podoba Bonus i mam takich więcej, ale to moja malarska fantazja poleciała już

Co człowiek, to opinia. Nie chcę robić mocnej obróbki, bo to nie mój styl/gust/jak zwał, tak zwał

Fotki są kręcone, w porównaniu do surowych. A przy mocnym rozjaśnianiu wyłaził zbyt wielki szum, bo w te szaro-bure dni gorzej mi szły foty (vide B-1B i B-52). W dodatku niektóre tutaj są na mój gust już dość ostrzone, a te miękkie to już cropy mocne

A blade, nudne niebo, to wiadomo... Winiet unikam, bo nie lubię, a i tak parę wrzuciłem na innych dla eksperymentu.
Inna rzecz, że niestety nie udało mi się trafić niektórych samolotów idealnie i jakość poleciała (o czym wspomniałem na samym początku), a żal było mi wywalać niektóre chmury i momenty (których tutaj nie zaprezentowałem). Czyli wszystko to, co powiedział dalej Brovar

Kadrowanie to faktycznie sprawa do poprawienia, ale jak czytam forum, to albo ciasno albo brak miejsca do lotu albo central albo cholera wie, co... I bądź tu mądry.
Dziękuję raz jeszcze za opinie

-----------------------
@Brovar, a proszę Cię bardzo
Że niby tak? Może to i dobry pomysł był, podziękował ładnie

3a