ZDJĘCIA LOTNICZE > Różne
ponuryy - próbka zdjęć
ponuryy:
Cześć i czołem :)
Z racji tego, że: "jak się uczyć to od najlepszych" Chciałem Was zapytać co sądzicie o poniższych zdjęciach?
Muszę przyznać, że to moja pierwsza większa przygoda i z formatem RAW i z Photoshopem stąd moja prośba o kilka słów na ich temat. Dobrze by było wiedzieć co poprawić, a czego nie robić w przyszłości.
Wszelką krytykę przyjmuję z pokorą na klatę :)
1.
2.
3.
4.
Złoty:
Warsztacik obróbkowy mi się podoba u kolegi, ładniutko wyostrzone! Może ciutek zbyt ciemno na 2 i ostatnim u mnie.
Kadrowo jest z czym walczyć, jedyneczka: rozbiją się zaraz o brzeg kadru, dodatkowo wywal tę latarnię o ile pozwala Ci na to klauzula sumienia ;)
4 bym chyba wolał nieco szerzej.
Do tych w locie: generalnie potrzebują nieco więcej powietrza do latania.
EDIT: i te trawki na ostatnim u dołu, imho można skosić ;)
Sławol:
Jak wyżej.
Od siebie dodałbym:
1 - można by zrobić centralnie z dwoma samolotami,
4 - zaryzykowałbym kwadrat, nawet kosztem cięcia pionowego statecznika, bo mi za dużo gleby :)
I to w sumie tyle :)
Carlito:
ponuryy, coś mi się widzi, że Ty na EPLK tydzień temu byłeś - można było podejść do nas, chyba byliśmy zauważalni :-D
dla mnie 1 bardzo najciekawsza, a rad Ci nie będę udzielać, bo sam za cienki jestem...
ponuryy:
--- Cytat: Carlito w Sierpień 29, 2016, 07:37:53 pm ---ponuryy, coś mi się widzi, że Ty na EPLK tydzień temu byłeś - można było podejść do nas, chyba byliśmy zauważalni :-D
dla mnie 1 bardzo najciekawsza, a rad Ci nie będę udzielać, bo sam za cienki jestem...
--- Koniec cytatu ---
Wstyd się przyznać, ale staliśmy ramię w ramię.. niestety mój brak pewności siebie się we mnie odezwał.. muszę nad tym również popracować. Mam nadzieję, że się w Mińsku przełamię :)
EDIT:
Co do zdjęć to prawdę mówiąc 2 i 4 również wydają mi się zbyt ciemne ale nie chciałem przekombinować, a z 4 to dopiero teraz jak patrzę na to zdjęcie to faktycznie można dół trochę obciąć :)
Jeśli chodzi natomiast o latarnie, to hmm... muszę się nauczyć jak ją usunąć, żeby nie została biała plama jak po wymazaniu w Paincie ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej