FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale

Logo na zdjęciach

<< < (2/4) > >>

szamal:
Generalnie, to jak piszesz jest oki, i w przypadku zdjec o tej samej rozdzielczości da sie bardzo łatwo zautomatyzować, ale mnie ciekawi jak to zrobić w automacie żeby nie robić tego na piechotę

szamal:

--- Cytat: Złoty w Sierpień 13, 2016, 06:46:55 pm ---Lr chyba zachowuje proporcje przy eksporcie z watermarkiem?
Oczywiście chodzi mi o proporcje wielkości logo do całości zdjęcia. 

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

--- Koniec cytatu ---

Musze zobaczyć jak to jest w LR, nigdy do tego nie używałem LR, ciekawe...

Jack S.:

--- Cytat: szamal w Sierpień 13, 2016, 09:00:44 pm ---
--- Cytat: Złoty w Sierpień 13, 2016, 06:46:55 pm ---Lr chyba zachowuje proporcje przy eksporcie z watermarkiem?
Oczywiście chodzi mi o proporcje wielkości logo do całości zdjęcia. 

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD

--- Koniec cytatu ---

Musze zobaczyć jak to jest w LR, nigdy do tego nie używałem LR, ciekawe...

--- Koniec cytatu ---

Nie zachowuje niestety - z mojego doświadczenia.

marsjanin:
Musiałby to być skrypt, który sprawdza ile pikseli ma dłuższy bok i do tego skalowałby logo. Nie znam takiego skryptu.

W sumie zwykle logo daje się na poglądówkach wstawianych do sieci i w takim wypadku można założyć stałą dłuższa krawędź np. 1600px i to można załatwić skryptem, ale jeśli chcesz robić to na zdjęciach w pełnej rozdzielczości o różnych wymiarach to chyba nie ma możliwości by zrobić to seryjnie z automatu.
Chyba mój wcześniej opisany sposób jest najkrótszą drogą.

szamal:
Ja do zdjec o tej samej rozdzielczości mam przygotowane logo i nagrana akcje osadzajace logo we właściwym miejscu a sam proces załatwiam funkcja wsadu, tez szybko i prosto

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej