FOTO-TECHNIKA > Obróbka zdjęć, tutoriale
Logo na zdjęciach
Helmut:
--- Cytat: Jack S. w Sierpień 13, 2016, 06:12:12 pm ---Mówisz o wrzucaniu w LR?
Z tego co próbowałem to się nie da chyba :(
Może z użyciem jakiegoś innego zewnętrznego programu istnieją magiczne sztuczki, np. GIMPa lub PS.
--- Koniec cytatu ---
w LR musisz kilka wathemarków sobie stworzyć i po bólu :) i dobierać zależnie od sytuacji
szamal:
Znalazłem dwa rozwiązania:
1. LR - najpierw uruchamiamy funkcje "edit watermark" i tam konfigurujemy Swoje logo i dalej w trakcie eksportu zdjęcia uruchamiamy funkcje "watermark" i tam wstawiamy logo i program automatycznie dostosowuje wielkośc logo do rozdzielczości zdjęcia i po sprawie ;D
2. instalujemy w PS wtyczkę "watermark CC" i robimy to samo co w LR, tu mamy tez możliwość umieszczania wsadowego dla dowolnej ilości zdjęć. Jedyny minus to za te wtyczkę trzeba zapłacić 29,90 UDS
wilk:
--- Cytat: szamal w Sierpień 19, 2016, 11:17:31 pm ---Znalazłem dwa rozwiązania:
Jedyny minus to za te wtyczkę trzeba zapłacić 29,90 UDS
--- Koniec cytatu ---
Teraz jest za darmo :)
szamal:
Wilku ale za darmo jest wersja ograniczona do jednych ustawień i np zmiana proporcji wielkości logo do zdjecia jest nieaktywna. Żeby mieć pełną funkcjonalność trzeba miec wersję PRO
wilk:
--- Cytat: szamal w Sierpień 20, 2016, 01:00:05 pm ---Wilku ale za darmo jest wersja ograniczona do jednych ustawień i np zmiana proporcji wielkości logo do zdjecia jest nieaktywna. Żeby mieć pełną funkcjonalność trzeba miec wersję PRO
--- Koniec cytatu ---
Coś jest nie tak ;)
Zainstalowałem tą podstawową i:
1. mogę zmieniać rozmiar
2. mogę zmieniać położenie
3. mogę zmieniać przezroczystość
4. mogę zmieniać wyostrzenie
to co jeszcze nie mogę :(
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej