IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Imprezy lotnicze

Axalp 2016 - 12-13.10

<< < (17/20) > >>

Plugawy Leon:
Nie no bez przesady.jak jesteś zdrowy jak byk to dasz radę.Oczywiście o KP mówię.Jeśli ja wpełzłem na KP to 99,9 % tam jadących wejdzie.Natomiast jak zobaczyłem Wildgarst to odpuściłem sobie nawet myśli o tej górze ;-)

regnar:
O Wildgarst myślę od momentu jak dowiedziałem się ze można tam wejść, ale bez zaprawy nie pakuje się tam. Póki co z dolnych partii napstrykam i tak dużo kadrów a Wildgarst zostawię sobie na za może 3 lata jak już będę miał w Axalp choć trochę ofocony i nie ukrywam mam cichą nadzieję ze ekipę w tym czasie zdarzę poznać na tyle że ktoś się zmiłuje i pozwoli za sobą iść ;) ale to jak mowie może za 3 lata.

wilk:

--- Cytat: Acroluc w Październik 05, 2016, 10:01:51 pm ---Co do opon zimowych, to od 1 października do Wielkanocy w Niemczech zalecane są opony zimowe. Podobno nie jest to obowiązek, ale w przypadku gdy zdarzy nam się wypadek, a warunki uznane zostaną za zimowe (np pada deszcz ze śniegiem), to narażamy się na mandat 40-80 ojro (i zakaz kontynuowania jazdy).
W Szwajcarii obowiązku nie ma, ale za to jest większe prawdopodobieństwo, że śnieg spadnie :)

--- Koniec cytatu ---

Gdyby tylko mandat to pół biedy; jeżeli masz przygodę drogową a warunki są uznane za zimowe a Ty na letnich to ubezpieczalnia nie wypłaca kasy :( ani z OC ani z AC - tak więc tu koszty mogą być duuużo wyższe. Na a jak to z Twojej winy to masz koszty swoje i dodatkowo klienta poszkodowanego.
Z doświadczenia - do Axalp zawsze na zimowych kapciach jeździłem.

Frogi:
A jak to jest z tymi startami z bazy?  Gdzie one lecą?  :) Nie moznaby ich wtedy z jakiegoś pobliskiego pagórka przyfocić?  Oczywiście zakładając, że takie starty będą...

Złoty:
ale po co z pagórka jak można niemalże z pasa?
:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej