IMPREZY LOTNICZE - FORUM OTWARTE > Imprezy lotnicze

Axalp 2016 - 12-13.10

<< < (16/20) > >>

Carlito:

--- Cytat: Hornet w Październik 05, 2016, 07:32:30 pm ---Piotr, zalecasz zimówki ? Serio pytam ;)

--- Koniec cytatu ---

Tadek, przy znanych nam prognozach, koniecznie

Rzepka:

--- Cytat: Hornet w Październik 05, 2016, 07:32:30 pm ---Piotr, zalecasz zimówki ? Serio pytam ;)

--- Koniec cytatu ---

W 2013 trochę śniegu spadło w ciągu dnia, ale Axalp było praktycznie na "granicy śniegu" dzięki czemu droga była nadal czarna. Jednak przy tegorocznych prognozach faktycznie może być ciekawie :)

Rzepka:

--- Cytat: Carlito w Październik 05, 2016, 07:33:38 pm ---pamiętam  :) fajnego kapcia rok temu złapaliście na powrocie....

--- Koniec cytatu ---

Noo fajny był, taki na długość ręki :P

Acroluc:
Co do opon zimowych, to od 1 października do Wielkanocy w Niemczech zalecane są opony zimowe. Podobno nie jest to obowiązek, ale w przypadku gdy zdarzy nam się wypadek, a warunki uznane zostaną za zimowe (np pada deszcz ze śniegiem), to narażamy się na mandat 40-80 ojro (i zakaz kontynuowania jazdy).
W Szwajcarii obowiązku nie ma, ale za to jest większe prawdopodobieństwo, że śnieg spadnie :)

regnar:
Cos przygotowujecie się kondycyjnie przed Axalp? Na KP tez będzie zadyszka jak jedyną moją formą sportu jest zejście i wejście na 3 piętro? O Wildgarst to nawet nie wspominam bo czytałem kiedyś wypowiedz Hesji jak bez przygotowania wchodził i mina mi zrzedła czytając to :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej