FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Archiwizacja zdjęć

<< < (2/6) > >>

kichu:
Ja nie mam Maca :) Chmury typu Onedrive, Google Drive, Dropbox etc. maja te wade ze usuniety plik z kompa znika z niej po np. 30 dniach.

Ja jeśli chodzi o chmure korzystam z Crashplan - 59 USD rocznie - archiwum bez limitu pojemności - mam w tej chwili zbackupowane 6TB
danych, do tego chmurka nie usuwa skasowanych danych - w ogole full opcji mozna sobie poustawiać. To taka chmurka typowo do
archiwizacji.

Złoty:
Kichu, dzięki za tipa z Crashplan! Właśnie przerzucam do chmury ;)

Dyziek:
Kichu a nie myślałeś o Amazon cloud ?

kichu:
Nie, generalnie dlatego, ze Crashplana uzywam juz pare latek, funkcjonalnie mam to co chcę, a nie będę przerzucał parę TB na inną chmurę dla idei :)

Frogi:
Mi się właśnie miejsce skończyło na dysku stacjonarnym, zgrałem część fotek na dvd (po czym pojawił się problem z prędkością zapisu) no i oczywiście jedna kopia jest na przenośnym 1TB. Pytanie co teraz zrobić, kupić drugi 1TB? Nie wiem czy to nie jest zbyt duże ryzyko, bo z tymi dyskami też różnie bywa słyszałem...(gdybym np. chciał tylko na dyskach zewn. trzymać). Chyba, żeby w jakiś porządniejszy i pojemniejszy dysk zainwestować albo w tą chmurę się pobawić, sam już nie wiem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej