FOTO-TECHNIKA > Komputery i oprogramowanie

Archiwizacja zdjęć

<< < (4/6) > >>

Spad:

--- Cytat: Złoty w Listopad 12, 2015, 06:34:39 am ---Kichu, dzięki za tipa z Crashplan! Właśnie przerzucam do chmury ;)

--- Koniec cytatu ---
ZZ :)

Jack S.:
Mi zaczyna się kończyć miejsce na zewnętrznym, więc zamierzam zainwestować w NASa sobie teraz + 2 dyski WD Red po 3TB w RAIDzie [tak, żeby się na oba to samo zapisywało]. Powinno na 2-3 sezony wystarczyć.

maymar:
U mnie prócz dysków to poczciwe płyty BD - trochę zabawy jest przy nagrywaniu ale nie martwię się ze coś przez przypadek usunę.

Robteek:

--- Cytat: wilk w Listopad 10, 2015, 01:03:00 pm ---Każdy ma swoje metody.
W kompie mam archiwum roczne, przez cały rok zrzucam foty do kompa ( dysk 2T ); do tego mam na 2 NAS'ach ustawione archiwa "życiowe" ;); automatycznie tworzą się kopie z kompa na NAS'y.
Kicha pomysł z dyskami niezależnymi też jest dobry; ale z czasem to tych dysków będzie ;)

--- Koniec cytatu ---
Tadek, pokazywałeś mi te nas-y jednak mam pytanie, czy one robią tylko za obudowę do dysków, czy to ma jakiś wewnętrzny soft ?

wilk:

--- Cytat: Robteek w Listopad 03, 2016, 08:45:01 pm ---
--- Cytat: wilk w Listopad 10, 2015, 01:03:00 pm ---Każdy ma swoje metody.
W kompie mam archiwum roczne, przez cały rok zrzucam foty do kompa ( dysk 2T ); do tego mam na 2 NAS'ach ustawione archiwa "życiowe" ;); automatycznie tworzą się kopie z kompa na NAS'y.
Kicha pomysł z dyskami niezależnymi też jest dobry; ale z czasem to tych dysków będzie ;)

--- Koniec cytatu ---
Tadek, pokazywałeś mi te nas-y jednak mam pytanie, czy one robią tylko za obudowę do dysków, czy to ma jakiś wewnętrzny soft ?

--- Koniec cytatu ---

One mają procesor, pamięć i wewnętrzny soft; sterujesz wszystkim z poziomy kompa po sieci ( kabel ).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej