FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Nowości Nikkora
Mariusch:
W kwestii ceny zacytuję użytkownika wacha321 z Nikoniarzy:
"Niestety cena w całej Europie została ustalona na 1600-1650 euro więc zmiana ceny w PL jakaś gwałtowna narazie nie nastąpi. Wychodzi na to ,że w USA można kupić za niewiele więcej niż Tamrona czy sigmę C a z racji wysokiego kursu dolara w Europie narzucili jeszcze jakiś podatek. W Irlandii sigma 150-600 sport za 1650 euro (bardzo dobra cena swoją drogą ale rok gwarancji bo ściągają bezpośrednio z Japonii) a nikkor za 1600 euro więc 7500 jest bliskie cenie sigmy w Polsce . Złożyłem na niego zamówienie w piątek ale mieli tylko 1 sztukę i na chwilę obecną nie obciązyli mi jeszcze karty więć mogę sobie poczekać na następne sztuki albo cofną zamówienie."
A to cena w ojro: https://www.camera.ie/products/nikon-af-s-nikkor-200-500mm-f-5-6e-ed-vr
Jack S.:
To nadal jest 6700 a nie 7500.
Niby niewiele, ale jednak jest różnica.
bronek:
Hmmm... No cóż, zaczekam aż ktoś z naszych potestuje ;-) P. S. Temat nie obejmuje testów Tomaszka, on nigdy nie narzeka ;-)
Tomaszek:
Temat nie obejmuje testów Tomaszka, ale muszę powiedzieć że na ten obiektyw też nie narzekam :)
Jack S.:
Obiektyw pojawił się w sklepach za Odrą, tam cena to 6700. Coraz lepiej to wygląda :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej