FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny

Nowości Nikkora

<< < (12/50) > >>

Jack S.:

--- Cytat: Jack S. w Wrzesień 21, 2015, 10:31:29 pm ---Ech...7500...O 3k więcej niż myślałem. no nic, trzeba zbierać, może na Radom za 2 lata się uda...

--- Koniec cytatu ---

Addendum. Nie gra mi coś.

Teraz widzę, że trochę przesadzona ta cena jest. Gdybym zamówił z amazona, płacąc wszystkie podatki i cło, wyszloby 6600. A zamawianie elektroniki z amazona zawsze było droższe, niż nabywanie jej w Polsce. Na amazonie goły obiektyw, bez opłat importowych - 5500. Myślę, że cena z fotostrady jest lekko przegięta.

Gamling:

--- Cytat: Jack S. w Wrzesień 21, 2015, 11:26:24 pm ---
--- Cytat: Jack S. w Wrzesień 21, 2015, 10:31:29 pm ---Ech...7500...O 3k więcej niż myślałem. no nic, trzeba zbierać, może na Radom za 2 lata się uda...

--- Koniec cytatu ---

Addendum. Nie gra mi coś.

Teraz widzę, że trochę przesadzona ta cena jest. Gdybym zamówił z amazona, płacąc wszystkie podatki i cło, wyszloby 6600. A zamawianie elektroniki z amazona zawsze było droższe, niż nabywanie jej w Polsce. Na amazonie goły obiektyw, bez opłat importowych - 5500. Myślę, że cena z fotostrady jest lekko przegięta.

--- Koniec cytatu ---

Zdecydowanie coś nie gra. O ile mi wiadomo cena referencyjna (sugerowana cena dla sklepów) dla tego szkła z Nikon Polska to 6200.

Jack S.:
Idąc dalej w rozważania:

Sigma 150-600 Sport

Cena w Polsce: PLN 7399
Cena w USA: USD 1999

Nikkor 200-500

Cena w Polsce: XXX
Cena w USA: 1399

Ergo, jest 600 USD róznicy, a 600 USD to circa 2200 złotych.

Zakładam, że cena będzie oscylować raczej w okolicy 5200 - 6000 własnie. A to by była znośna opcja. I tak będę musiał wymienić body do tego szkła niestety.

Chmieloo:
Kolega z Japonii na austriackich blachach udzielił wywiadu, którego wersja nieautoryzowana aczkolwiek szeroko kolportowana tuż obok buraczanego pola mówiła, że 200-500 tak, ale tylko na DX bo boki kadru lecą...
Co odpowiadałoby na pytanie dlaczego kolega biegał po polu przede wszystkim z 600tka nową 8)

Jack S.:

--- Cytat: Chmieloo w Wrzesień 22, 2015, 12:13:33 am ---Kolega z Japonii na austriackich blachach udzielił wywiadu, którego wersja nieautoryzowana aczkolwiek szeroko kolportowana tuż obok buraczanego pola mówiła, że 200-500 tak, ale tylko na DX bo boki kadru lecą...
Co odpowiadałoby na pytanie dlaczego kolega biegał po polu przede wszystkim z 600tka nową 8)

--- Koniec cytatu ---

Nie planuję przesiadek na FX póki co.... Tak więc to dobra wiadomość :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej