FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Nowości Nikkora
Carlito:
--- Cytat: larky w Czerwiec 28, 2016, 07:32:15 pm ---Ja idę w Sigmę :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
--- Koniec cytatu ---
ciekawe jakie TC bedzie grane :-P
Mori:
--- Cytat: wilk w Czerwiec 28, 2016, 08:07:45 pm ---Ale ja wcale nie neguję Sigmy 150-600S, sam miałem jak wiesz dylemat; ale niestety nie miałem możliwości pobawienia się nią za to 200-500 tak i dlatego zdecydowałem się na nią.
Tylko u mnie to jest drugie, a nie podstawowe szkło. Gdybym miał wybierać jako jedyne to dylemat byłby jeszcze większy :(. Wtedy by mi waga Sigmy absolutnie nie przeszkadzała, a zysk 50mm na dole to duży plus. Jednak jak w plecaku masz już 500/4 z D820 zagrypionym i do tego masz dołożyć D500 zagrypione + drugie szkło to waga ma znaczenie.
--- Koniec cytatu ---
Qrcze, Tadek, chciałbym mieć Twoje dylematy :):):)
Ja niestety cały sprzęt kupuje budżetowo więc muszę wybierać max zysk z wydawanych złociszy. A Nikon już dawno wypadł z wszelkich przeliczników koszt/użyteczność. Dlatego u mnie w plecakach coraz więcej Sigm i planuje kolejne.
Przyznam jednak uczciwie że u Nikona 200-500 jest akurat jedynym szkłem które można by brać pod uwagę przy takim podejściu. Choć to akurat nie tyle zasługa Nikona tylko licznej i tańszej konkurencji. Gdyby przegieli cenowo jak z 80-400 to mało kto by go kupił.
Gamling:
Ale teraz 200-500 można mieć sporo taniej, w UK kosztuje poniżej 1000 GBP a wysyłka do pl to jakieś 20. Ja pewnie kupię właśnie w UK.
Perloz:
--- Cytat: wilk w Czerwiec 28, 2016, 08:07:45 pm ---Ale ja wcale nie neguję Sigmy 150-600S, sam miałem jak wiesz dylemat; ale niestety nie miałem możliwości pobawienia się nią za to 200-500 tak i dlatego zdecydowałem się na nią.
Tylko u mnie to jest drugie, a nie podstawowe szkło. Gdybym miał wybierać jako jedyne to dylemat byłby jeszcze większy :(. Wtedy by mi waga Sigmy absolutnie nie przeszkadzała, a zysk 50mm na dole to duży plus. Jednak jak w plecaku masz już 500/4 z D820 zagrypionym i do tego masz dołożyć D500 zagrypione + drugie szkło to waga ma znaczenie.
--- Koniec cytatu ---
Tadex to Ty już D820 masz fiu fiu :)
wilk:
--- Cytat: Perloz w Czerwiec 28, 2016, 09:43:20 pm ---
--- Koniec cytatu ---
Tadex to Ty już D820 masz fiu fiu :)
--- Koniec cytatu ---
Czekam na D850 ;), bo D820 zdjęć nie robi ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej