FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Nowości Nikkora
Mori:
Tadek, toż ja to wiem. :)
Tylko uważam, że mówienie ogólnikowo jaki to Sport jest podobno niewygodny, mydlany, nieostrzący i co tam jeszcze można by mu nawrzucać to moim zdaniem delikatnie mówiąc g...no prawda.
Mam swoje zdanie i każdy post mogę dokumentować fotkami.
Ja tam po prostu go używam i żadnych ograniczeń nie czuję. Fakt, gdybym dzisiaj miał kupić szkło pewnie bym wziął "dla bezpieczeństwa" N200-500.
Na szczęście Sporta kupowałem zanim pojawił się Nikon więc zamiast teraz dumać i kombinować po prostu robię zdjęcia. :)
Niezdecydowanym szczerze radzę rzucić monetą i kupić co wypadnie. W każdym przypadku będzie dobrze. :)
larky:
Ja idę w Sigmę :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Frogi:
--- Cytat: larky w Czerwiec 28, 2016, 07:32:15 pm ---Ja idę w Sigmę :)
--- Koniec cytatu ---
Do odważnych świat należy! :)
Wilku, zapomniałem o tym fakcie ;) Powiem w ten sposób - ten sezon (i ewentualnie jeszcze następny) pokażą czy warto szkło sobie zostawić czy ewentualnie przejść na coś innego. Niemniej jednak, ciężko byłoby przerzucić się z tak pancernego i porządnie wykonanego szkła na 200-500... :)
wilk:
--- Cytat: mori w Czerwiec 28, 2016, 07:30:18 pm ---Tadek, toż ja to wiem. :)
Tylko uważam, że mówienie ogólnikowo jaki to Sport jest podobno niewygodny, mydlany, nieostrzący i co tam jeszcze można by mu nawrzucać to moim zdaniem delikatnie mówiąc g...no prawda.
Mam swoje zdanie i każdy post mogę dokumentować fotkami.
Ja tam po prostu go używam i żadnych ograniczeń nie czuję. Fakt, gdybym dzisiaj miał kupić szkło pewnie bym wziął "dla bezpieczeństwa" N200-500.
Na szczęście Sporta kupowałem zanim pojawił się Nikon więc zamiast teraz dumać i kombinować po prostu robię zdjęcia. :)
Niezdecydowanym szczerze radzę rzucić monetą i kupić co wypadnie. W każdym przypadku będzie dobrze. :)
--- Koniec cytatu ---
Ale ja wcale nie neguję Sigmy 150-600S, sam miałem jak wiesz dylemat; ale niestety nie miałem możliwości pobawienia się nią za to 200-500 tak i dlatego zdecydowałem się na nią.
Tylko u mnie to jest drugie, a nie podstawowe szkło. Gdybym miał wybierać jako jedyne to dylemat byłby jeszcze większy :(. Wtedy by mi waga Sigmy absolutnie nie przeszkadzała, a zysk 50mm na dole to duży plus. Jednak jak w plecaku masz już 500/4 z D820 zagrypionym i do tego masz dołożyć D500 zagrypione + drugie szkło to waga ma znaczenie.
wilk:
--- Cytat: Frogi w Czerwiec 28, 2016, 08:06:32 pm ---
Wilku, zapomniałem o tym fakcie ;) Powiem w ten sposób - ten sezon (i ewentualnie jeszcze następny) pokażą czy warto szkło sobie zostawić czy ewentualnie przejść na coś innego. Niemniej jednak, ciężko byłoby przerzucić się z tak pancernego i porządnie wykonanego szkła na 200-500... :)
--- Koniec cytatu ---
Pancerne i porządnie wykonane to ja mam 500/4 VR FL :), choć N200-500/5.6 brakuje tylko uszczelnień.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej