FOTO-TECHNIKA > Technika i sprzęt fotograficzny
Tamron 150-600 vs Sigma C 150-600
wilk:
--- Cytat: mori w Maj 07, 2015, 09:59:54 am ---No właśnie, póki co, wygrywa u mnie Sigma właśnie tym Dock-iem.
Tym bardziej, że jeśli dobrze zrozumiałem opisy, można do niej wgrać dwa różne własne ustawienia autofokusa i przełączać je sobie na szkle wedle potrzeb.
Można by więc np. przygotować sobie dwa tryby, jeden na bardzo odległe obiekty i jeden na sytuacje focenia przy pasie, itp.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co czytam to tak, ale jak będę miał w łapie to się wypowiem jednoznacznie.
Jeżeli chodzi o S to pisz do Dyźka - on się na S najlepiej zna ;)
Frogi:
Mam ten sam dylemat - i zaczynam zastanawiać się czy nie poodkładać trochę dłużej i nie kupić Sport :) Dopłacić te kilka tys i mieć święty spokój (z dobrym AF między innymi) to byłoby to :)
kichu:
--- Cytat: mori w Maj 07, 2015, 09:59:54 am ---No właśnie, póki co, wygrywa u mnie Sigma właśnie tym Dock-iem. Tym bardziej, że jeśli dobrze zrozumiałem opisy, można do niej wgrać dwa różne własne ustawienia autofokusa i przełączać je sobie na szkle wedle potrzeb. Można by więc np. przygotować sobie dwa tryby, jeden na bardzo odległe obiekty i jeden na sytuacje focenia przy pasie, itp.
--- Koniec cytatu ---
Przerost formy nad treścią....wiekszosc tele jest tak skontruowana jesli chodzi o skale ostrosc,i ze af musi duzo krecic od najblizszej odleglosci ostrzenia do nie wiem 2-3-4 metrów, a powyzej tej odleglosci
do nieskonczonosci jest baardzo maly zakres ruchu. 95% czasu foci se po prostu na właczonym limiterze i nie ma potrzeby go zmieniać.
Mori:
Niby tak Kichu ale tu jeszcze możesz kombinować dodatkowo ustawiając dla różnych setów np. inne priorytety AF, np. dla jednych priorytet szybkości, dla innych jakości, itp.
Jamal:
Kichu, nie do końca. W 300 Minolty miałem limiter mechaniczny i ustawiałem sobie tak, ze zakres pracy af miał jakieś 2 mm. Teraz bawiłem sie nowym f16 gdzie do każdego szkła z napędem można ustawić sobie limiter z poziomu puszki - tez zapieprza jak szatan.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej